Na “Biseru mora” najbolji chefovi spremat će i bouillabaisse i tortu od liganja

Biser mora i ove godine će se održati od 9.-12- travnja 2019.Svpetrus hotelima na Braču, a osim natjecanja profesionalnih kuhara te europskih turističko ugostiteljskih škola (srednjih i viših), pripremili smo i niz radionica i prezentacija vrhunskih chefova.

Hrvoje Zirojević (Chef godine Gault&Millau Croatia 2019) pred gostima festivala spremati će baguette od mesa liganja umjesto tijesta, kao i torte od liganja. Demonstrirati će kako se prave kobasice od škampa sa lardom slaninom, čips od kože murine, kao i čips od kamenica, tuna punjena gušćom jetrom i druge delicije kojima privlači goste iz cijelog u restoran Laganini na hvarskom otočiću Palmižani gdje vodi kuhinju. Vuksan Mitrović,  predsjednik Udruženje šefova kuhinja Crne Gore koji je lani imenovan je za počasnog doživotnog člana WACS-a (World Association of Chefs’ Societies) i uveden na listu 40 najboljih kuhara svijeta, na Biseru mora spremat će jelovnik koje je služio državnicima kao dugogodišnji šef kuhinje crnogorskog San Stefana, a slično će raditi i naša potpredsjednica ŠKMER-a Marija LulićSokol Prenga, jedan od vodećih albanskih chefova, promotor tamošnje nacionalne gastronomije te poznato televizijsko lice kao član žirija MasterChef Albania Junior, otkriti će nam tajne nacionalne kuhinje svoje zemlje. Francuski chef i autor niza kulinarskih udžbenika, René van Sevenant, pokazati će na festivalu kako se sprema bouillabaisse, čuveno jelo iz Marseillea.

Facebook Comments