uvijek na mreži

Nakon Futacsa otpao i Ohandza, jedini špic je Said

Kratko se Joan Carrillo osvrnuo na dvoboj protiv Evertona, žali Hajdukov trener za golom kojeg “bijeli” nisu uspjeli postići iz nekoliko prigoda. Struka Hajduka analizirala je dobre i loše strane utakmice na Goodison Parku.
– Svi mi moramo biti fokusirani na Rudeš, tek ću se u par rečenica prisjetiti Evertona. Analizirali smo utakmicu u Liverpoolu, vidjeli što je bilo dobro, a što loše. Imali smo seriju ekipnih grešaka, distance između linija bile su loše, to bi trebalo ispraviti. Zadovoljan sam i posjedom lopti, šansi koliko i Everton, udaraca na gol čak i više, a igrali smo na Goodison Parku i to mi daje nadu da je utakmica još otvorena. Sve to nam daje vjeru za uzvrat. Jedna stvar je jasna nakon analize, Everton je dobra momčad, ali mi smo shvatili da greške možemo ispraviti i to je bitno i da se možemo boriti protiv njih. Rezultat nije pravedan, mogli smo postići barem gol. Izgubili smo, ali rezultat je otvoren, borit ćemo se za prolaz, ali to će biti nakon Rudeša – kazao je Carrillo.
Za dvoboj protiv novaka u ligi u Kranjčevićevoj (nedjelja, 19 sati) Hajduk je ostao bez Ohandze, ali na raspolaganju će imati Ercega i Tudora. Otprije je ozlijeđen Futacs, sada je otpao Ohandza, Hajduk je od velikog napadačkog arsenala ostao tek na Saidu na poziciji prve špice.
– Lopez i Ohandza (problemi s mišićem) ne mogu, liječnici su savjetovali da Franck preskoči ovu utakmicu. Erceg i Tudor u Engleskoj bili su spremni za pola sata, sada mogu i više. Rudeš je nova momčad, dinamična, uzeli su neke bodove s teških gostovanja, a mi radimo sve na tome da nas ne iznenade. Igraju s dvije obrambene linije s pet igrača u svakoj, i to je teško probiti. Ono što je sigurno, idemo na pobjedu – rekao je Carrillo.
Nedjelja u Kranjčevićevoj ponudit će prvi međusobni dvoboj španjolskih trenera. Na klupi Rudeša je Inaki Alonso s kojim se Carrillo jako dobro poznaje.
– Imam prijateljski odnos s Inakijem, poznajemo se iz Španjolske. Ima dobru metodologiju pripreme igrača, možda mu nedostaje vremena. Čuli smo se nekoliko puta, zanimali su ga običaji i kultura u Hrvatskoj. To je bilo na prijateljskoj bazi, pomogao sam mu kao čovjeku – kaže Carrillo.
Da je netko Carrillu prije deset godina kazao da će protiv španjolskog kolege voditi utakmicu u Hrvatskoj…
– Nasmijao bih se, rekao bih da je to nemoguće – kazao je Hajdukov trener.
Za kraj se osvrnuo na tragediju u njegovoj Barceloni.
– Rastužilo me to što se dogodilo, izrazio bih sućut obiteljima žrtava. Trebamo se pokušati boriti protiv loših stvari kojih ima na svakom kutu svijeta. Treba obiteljima snage za ovo izdržati – zaključio je Carrillo.
Komentiraj