uvijek na mreži

Nakon Splita u Mariboru, Maribor se predstavio Splitu

Gosti iz Maribora predstavili su svoju gastronomiju, kulturu i turističke mogućnosti, a vrijednim nagradama oduševili su brojne posjetitelje

Nakon što se proljetos Split predstavio u Mariboru, ovog se vikenda Splićanima predstavio Maribor. Kako je Hrvatska primarno slovensko turističko tržište, prezentacija mariborske kulturno-etnografske, enogastronomske i zabavne ponude grada na Dravi od velikog je značenja.
U sklopu gostovanja na rivi su nastupili Akustični orgazem, Folklorna skupina Vinko Korže Cirkovce i Show Band klobuk, troje najsretnijih posjetitelja sinoć je dobilo vrijedne nagrade boravka na Pohorju, a svi koji su degustirali kuhanu šunku, orahnjaču, te vina mariborskih i okolnih vinara bili su više nego zadovoljni.

»Kao što je ljudima s kopna more sinonim za udobnost i odmor, Dalmatincima Maribor i Pohorje mogu biti mjesto ili destinacija jesenskog ili zimskog odmora. Oba grada povezuje bogata kulturna i ugostiteljska ponuda, a zajednička im je i činjenica da u oba grada nogometni klub predstavlja bitan dio gradskog identiteta i samopouzdanja. Nadam se da ćete u mariborskom programu i događajima u Splitu uživati kao što i ja u njima uživam u Mariboru« izjavio je prilikom posjeta Maribora u Splitu gradonačelnik Andrej Fištravec.

Direktorica Zavoda za turizam Maribor – Pohorje, Doris Urbančič Windisch, kazala je da ovaj događaj za Maribor predstavlja ključni izazov kako na pravi način direktno i osobno Splićanima i gostima predstaviti sportsku destinaciju Maribor-Pohorje, s naglaskom na biciklističkim i zimskim sportovima te kulinarstvu s vinsko obojanim pričama.»Još iz vremena dok smo bili zajednička država naš su najveći broj gostiju predstavljali hrvatski gosti. Nakon što su zbog novodobne digitalizacije hrvatski gosti počeli otkrivati i druge destinacije, vrijeme je i naš cilj da ih ponovo oduševimo Mariborom i našim najvećim skijalištem u Sloveniji. Naša suradnja također može biti na višem nivou, na kulturnom i na enogastronomskom području.«


Istovremeno žele pozvati sve vlasnike vinograda i vinare da posjete kuću najstarije vinove loze koja je u Mariboru, jer pretpostavlja da je to želja svakoga koji se na bilo koji način bavi vinom – dodala Doris U. Windisch.
Bernard Majhenič, direktor Javnog poduzeća Marprom također je istaknuo da su hrvatski gosti na Pohorju u zimskoj kao i u ljetnoj sezoni među najbrojnijim stranim posjetiteljima i kod njih su uvijek veoma dobrodošli.

Komentiraj