uvijek na mreži

Naš Hajduk: Otvoren natječaj za tematski park na Poljudu!

 

Udruga Naš Hajduk na današnjoj tiskovnoj konferenciji predstavila je javni natječaj za idejno rješenje tematskog parka, u kojem će svi donatori za otkup dionica Hajduka dobiti svoje mjesto, a predstavljeni su i članovi stručnog žirija koji će odrediti najbolje rješenje. Članovi žirija su:
1. Ivan Rilov, dr. med., tajnik Udruge Naš Hajduk
2. Slaven Marasović, dipl. ing. geod., predsjednik NO-a HNK Hajduk Split
3. Ivica Mitrović, dr. sc., Umjetnička akademija u Splitu
4. Tonči Čerina, dipl. ing. arh.
5. Branko Franceschi, povjesničar umjetnosti, ravnatelj Galerije Umjetnina Split
6. Maša Milovac, produkt dizajner, predsjednica Hrvatskog dizajnerskog društva (HDD)
7.Dujam Ivanišević, dipl. ing. arh.
8. Dragan Žuvela, dipl. ing. arh., predsjednik Društva arhitekata Splita (DAS), zamjenik U samom uvodnom obraćanju projekt menadžer Našeg Hajduka Tomislav Mikulić istaknuo je kako je ciljeve javnog natječaja:
suvremeno, funkcionalno i inovativno rješenje prikaza imena u parku
parterno uređenje zadanog obuhvata
Navedeni ciljevi podrazumijevaju multidisciplinarni pristup rješenju, budući kako natječaj se ne može svesti u isključivo arhitektonsku ili likovno-umjetničku formu.
O toj multidisciplinarnosti su govorili i prisutni članovi žirija, koji su svi redom istaknuli zadovoljstvo jer sudjeluju u jednom ovakvom, za naše prilike netipičnom i jedinstvenom projektu.

Osobno podržavam ovu priču od početka i smatram kako je model Našeg Hajduka odličan primjer brige o javnom dobru, što dokazuju i financijski rezultati i opravak Kluba. Sa stručne strane natječaj shvaćam kao veliki izazov, kako za mene tako i za natjecatelje. Interaktivnost i suvremenost, glavne su značajke i niti vodilje ovog natječaja.

Na tu izazovnost se nastavio i Ivan Rilov, tajnik Našeg Hajduka, i sam član žirija. - Ja samo mogu pitati što može biti čovjeku zanimljivije od izazova u životu. Zbog toga ja ne pozivam ljude da se uključe u ovaj natječaj ako smatraju da imaju što predložiti. Ja ih izazivam da pokušaju dati rješenje koje će na najbolji mogući način uspjeti prenijeti emociju koja se veže uz Hajduka, kazao je Rilov.

Komentiraj