uvijek na mreži

Nižić: Ne zanima nas povijesna prilika Rijeke

Kapetan i ključni čovjek obrane, o Zoranu Nižiću je riječ, bit će jedan od ključnih Hajdukovih ljudi u jadranskom derbiju protiv Rijeke.
– U zaletu smo, u ovih posljednjih pet utakmica imamo dobar rezultat i dobru igru. Igramo kvalitetno i u ofenzivi i u defenzivi, važno je tako nastaviti. A siguran sam da će nas trener Carrillo pripremiti taktički. Na nama je da budemo kao u ovih posljednjih pet utakmica, tada rezultat neće izostati. – najavljuje Nižić.
Nedavno je Hajduk srušio tradiciju i pobijedio Dinamo u Maksimiru, sada ide po rušenje tradicije i u Rijeci.
– Bit će teško, Rijeka je na prvom mjestu, ali mi idemo na pobjedu, tako je u svakoj utakmici – kaže Nižić.
Domaćini će biti bez Franka Andrijaševića, jednog od najboljih igrača lige.
– Andrijašević im je bitan, ali opasni su Gorgon, Gavranović i Bezjak u napadačkoj liniji. Moramo biti koncentrirani kao da igra i Franko – kazao je Nižić.
Kada se priča o utakmici, onda svi spominju pritisak, koji će biti puno veći na Rijeci.
– Oni imaju povijesnu prigodu, ali to nas ne zanima, mi idemo ostvariti dobar rezultat. Ne smijemo ući panično u utakmicu, moramo biti mirni, ne smijemo se plašiti Rijeke. Respektiramo ih, ali nema straha – rekao je Nižić.
Ispada da na Rujevici Hajduk igra za Dinamo… U Maksimiru će stiskati palčeve za “bijele”.
– Kad smo dobili Dinamo, onda su rekli da igramo za Rijeku, sada će nam reći da igramo za Dinamo… Nas oni ne zanimaju, igramo za sebe, imamo svoj put i borbu – zaključio je Nižić.
foto: Ivica Čavka
Komentiraj