uvijek na mreži

Noć muzeja 2019.

U više od stotinu gradova danas se od 18 do 01 sat iza ponoći održava manifestacija koja je lani privukla više od 260000 ljudi

Kulturno-turistička manifestacija Noć muzeja održava se danas u više od stotinu hrvatskih gradova.U sklopu Noći muzeja posjetitelji će besplatno moći posjetiti oko 200 ustanova. I ove godine u manifestaciju su se, osim muzeja, uključile i galerije, baštinske, znanstvene i obrazovne ustanove diljem Hrvatske. Događaj kreće već u 18 sati u petak i traje do 1 sat iza ponoći ili iznimno u vrijeme koje su odredile ustanove sudionice. Prošlogodišnju Noć muzeja posjetilo je više od 260 tisuća ljudi, a ovogodišnja tema je „Muzeji – inovacije i digitalna budućnost“.

SPLIT: Arheološki muzej u Splitu, Etnografski muzej Split, Galerija Meštrović, Galerija Škola, HGK Županijska komora Split, Hrvatski pomorski muzej Split, HRVATSKO-FRANCUSKA UDRUGA; ALLIANCE FRANCAISE DE SPLIT, KK Split s.d.d, MUZEJ GRADA SPLITA, Muzej hrvatskih arheoloških spomenika, SVEUČILIŠNA KNJIŽNICA U SPLITU, Zvjezdano selo Mosor – znanost, kultura, umjetnost.
HAJDUK:
S početkom u 19.11 sati u organizaciji Hrvatske matice iseljenika u poljudskoj kino dvorani prikazat će se projekcija videa autorice Branke Bezić Filipović s nizom fotografija svih faza gradnje stadiona Poljud koji ove godine slavi 40 rođendan. Video će se u kino dvorani prikazivati tijekom cijele večeri. Isto tako, posjetiteljima će biti omogućena i virtualna šetnja stadionom.

HVAR: Muzej hvarske baštine

IMOTSKI: Etnografska zbirka Petar Mustapić

JELSA: Muzej općine Jelsa

KAŠTELA: Muzej grada Kaštela

MAKARSKA: Galerija Antun Gojak

NEREŽIŠĆA: Centar za kulturu Brač

OMIŠ: Gradski muzej Omiš

SINJ: Muzej Sinjske alke / Viteško alkarsko društvo Sinj

SOLIN: Arheološki muzej u Splitu- Tusculum, Javna ustanova u kulturi ZVONIMIR SOLIN
Ulaz u sve muzeje će biti besplatan.

Komentiraj