uvijek na mreži

Noći Dioklecijana: Nives Ivanković u petak postaje Priska

Noći Dioklecijana trajat će od 25. do 27. kolovoza

Noći Dioklecijana ove godine traju od 25. do 27. kolovoza, a ovoga će puta biti pod carskom palicom Dioklecijana kojeg utjelovljuje Robert Kurbaša. Carica Priska bit će proslavljena glumica Nives Ivanković.

– O Dioklecijanovoj ženi Priski nema puno zapisa, no ipak je poznato kako je ona bila snažna i smiona žena – kazala je Nives i dodala kako su sve prijašnje Priske bile itekako snažne i odlučne žene, svaka u svojoj domeni djelovanja bilo da je riječ o sportu, glazbi, modi…
– Split je dobio caricu iz oblasti kulture, mislim da je to dobro, a ja ću jednako kao i moje prethodnice biti odlučna – rekla je.
Alijana Vukšić, direktorica Turističke zajednice grada Splita, kazala je kako je kako je intencija ove godine bila gostima Splita pružiti doživljaj antike kroz čitavu turističku sezonu pa je upravo radi toga priča o životu cara Dioklecijana počela već od svibnja.
Manifestacija se otvara u petak 25. kolovoza rimskim nogometom koju organizira Udruga Gaj Laberije iz Sinja, a dvoboj će biti između Delmata i Rimljana na Peristilu u 18.30 sati.

Robert Kurbaša je dobio virozu, ali je poručio kako će do petka biti sto posto fit – kazao je producent Tonči Šundov , te je pozvao Splićane da se svakako pridruže manifestaciji koja je ove godine svrstana u najvažnije turističke manifestacije Hrvatske uopće.

  • Neka profesionalci iz turističkog sektora  obavijeste svoje goste o manifestaciji i neka  im pomognu oko rimskih tunika i toga – zaključio je Šundov.
Komentiraj