uvijek na mreži

Noći Dioklecijana uvrštene u top manifestacije Hrvatske turističke zajednice!

Ovogodišnje Noći Dioklecijana traju od 25. do 27.kolovoza

Noći Dioklecijana vraćaju Split u vrijeme kada je gradom koračao slavni rimski car Dioklecijan. Na gradskim ulicama i trgovima postrojavaju se rimske legije, car Dioklecijan zajedno sa povorkom rimskih legija i kočijama prolazi Rivom i Peristilom gdje Dioklecijanovi suvladari zajedno s obitelji pozdravljaju okupljene. Gradom se čuju zvuci fanfara, bubnjara i rimske glazbe. Po centru grada na trgovima i ulicama uz zabavu uličnih zabavljača, može se uživati u bogatoj gastro ponudi iz doba cara Dioklecijana, te u koncertnom i plesnom programu.
– Zahvaljujući Dioklecijanovoj palači i cjelokupnoj kulturnoj baštini, ali svakako i zbog ove originalne turističke priče, Split će dobiti dodatnu vrijednost u svojoj promociji na svjetskim tržištima – kazao je zadovoljno organizator Tonči Šundov, te dodao kako je sretan što su Hrvatska Turistička zajednica i Ministarstvo turizma prepoznali originalnost i potencijal manifestacije.
– Ministar Capelli je bio gost ove manifestacije na samim počecima i očito mu je ostala u dobrom sjećanju – zaključio je Šundov.

Komentiraj