uvijek na mreži

Novi spot “Bilo je i vrime”: Tomislav Bralić i klapa Intrade predstavili klasičnu ljubavnu priču na potpuno neočekivani način

Tomislav Bralić i klapa Intrade snimili su zanimljiv spot za novi singl “Bilo je i vrime”, pod redateljskom palicom Igora Goića i ponovno potvrdili svoj jedinstveni status na ovim prostorima!

Tomislav Bralić i klapa Intrade i nakon 34 godina karijere nastavljaju oduševljavati  publiku sjajnim novim pjesmama u svom prepoznatljivom stilu. Nakon uspješnih studijskih albuma i mnogobrojnih koncerata ovaj put su odlučili razveseliti publiku jednom lijepom pričom u novom spotu, koji je kao i cijeli novi album u izdanju i organizaciji diskografske kućeScardona. Tvorci su nekih od najvećih klapskih hitova poput “Zora bila“, “Škrinja jubavi“, Ne damo te pismo naša” i “Zalutalog pogleda” i njihovog zadnjeg singla “Ne mogu jubav krit” kojim su najavili  novi  album “Bilo je i vrime“.

Pjesmu “Bilo je i vrime” potpisuje uspješna zvjezdana ekipa. Autor glazbe Ivica Badurina koji je do sada za klapu napisao cijeli niz hitova od “Nisan te sriće“, “Ne damo te pismo naša“, “Da mi budeš jidro“, “Ti si  kriva“, “Kad se zamislim” i “Besida mojih didov“.

– proteklih dvanaest godina suradnje sa Tomislavom i klapom Intrade nastao je pregršt lijepih pjesama. Pisanje za Tomislava je isto kao i uzbudljiva plovidba tijekom koje su na palubi nastale pjesme koje traju preko vremena i koje kao i more ne mijenjaju svojstva.”Ne damo te pismo naša, ka ni more svoju sol“. Na novom albumu svoje mjesto je našla i skladba “Bilo je i vrime” koju sam skladao na stihove prijatelja Nene Ninčevića. Svojim prelijepim glasom, snažnim i nježnim u isti čas i najvažnije iskrenim,Tomislav joj daje novu dimenziju. Upravo taj njegov odnos prema pjesmi, prema drugome, obilježava njegovu istinsku prirodu i po  čemu onda sve drugo dobiva smisao– izjavio je Badurina.

Autor teksta ove predivne pjesme je Nenad Ninčević koji je napisao tekst za pjesmu “Sve dok bura dere” koju je klapa izvela sa Tedi Spalatom. Za aranžman zaslužan je Toma&Co.producentski tim koji vodi Tomislav Mrduljaš u čijem studiju je snimljena većina hitova Tomislava Bralića i klape Intrade.

Spot je osmišljen kao klasična priča o ljubavi prikazana na malo drugačiji, stilizirani način. Protagonisti su dvoje ljudi koji su suđeni jedno drugom, ali podjeljeni svojim svijetovima. Kao i svake srodne duše, ipak imaju nešto što ih povezuje – u ovom slučaju čitanje knjiga i kroz njih nalaze oblik komuniciranja koji ih na kraju dovodi do sretnog završetka i duševne slobode koju simbolički predstavlja golubica. Klapski i svirački dio spota sniman je na tri lokacije od kojih su dvije u Perivoju kraljice Jelene Madijevke – a treća, zahvaljujući Eriku Pavinu i obitelji, u predivnom široko poznatom restoranu “Niko” na Puntamici u Zadru.

– Kako smo snimali i montirali simultano, sam proces nastajanja trajao je dva dana i dvije noći zbog čega sam se odlučio sam preuzeti mušku ulogu (čega baš i nisam fan, ali zbog vremenske zahtjevnosti nije bilo pretjeranog izbora) dok je žensku ulogu tumačila prelijepa Sandra Župan, svijetu poznatija kao “Sandra Miyagi” vizažistica i Influencerica koja mi je pomogla sa svojim ekstenzivnim znanjem u video produkciji- rekao nam je redatelj spot, Igor Goić.

– Spot za naslovnu pjesmu “Bilo je i vrime” snimali smo u Zadru u perivoju kraljice Jelene. Još jedna lijepa pjesma Ivice Badurine koju je napisao za klapu Intrade na odličan tekst Nenada Ninčevića. Pjesmu “Bilo je vrime” već pjevamo na našim koncertima i vidjeli smo i čuli da se pjesma sviđa našoj publici. Uživajte u prekrasnim slikama našega Zadra i pjevajte s nama ovu prekrasnu skladbu …samo suzo nemoj, ka vino me opit...- zaključio je Tomislav Bralić.

Komentiraj