uvijek na mreži

Odbojkašice Splita plasirale se u Superligu!

Splitske odbojkašice nakon dramatične borbe plasirale su se u najviši rang hrvatske odbojke

Nakon gotovo 5 setova borbe u prepunoj dvorani domaćih navijača, splitske su odbojkašice zasluženo ostvarile pravo nastupa u najvišem rangu hrvatske odbojke – Superligi. 
S početkom u 19:00 sati počeo se odigravati najnapetiji derbi ove sezone: Split protiv Zadra. 
Prvi je set, mogli bismo reći, glatko otišao na stranu Splićanki, ali su se nakon drugog seta strane rezultatski izjednačile. Tako je nakon 1-1 u setovima Split izborio i treći set te time bio na korak bliže ka Superligi. Zadranke su u četvrtom setu pokazale da se nisu predale te tako odnijele set na svoju stranu. Peti i najneizvjesniji set u konačnici je otišao na stranu Splićanki koje su se pridružile svojoj muškoj sekciji koja već dvije godine nastupa u najvišem rangu.

Odbojkaški klub Split svojim je radom tako potvrdio visoku kvalitetu. Naime, nakon samo 4 godine postojanja ženske sekcije kluba, plasirali su se u elitni rang hrvatske odbojke.
Split je u četiri godine uspio za svoj klub osigurati čak dva superligaša i tako opravdati svoj rad. Dok je nekim klubovima trebalo čak nekoliko desetljeća da ostvare pravo nastupa u elitnom razredu, ovaj je klub dokazao svoju neizmjernu kvalitetu ostvarivši to u samo četiri godine.

Nakon neizvjesne i veoma napete utakmice trener Splita, Tomislav Karaula, uputio je riječi hvale svim igračicama, djelatnicima, simpatizerima i navijačima kluba te svima koji su ove sezone doprinijeli ostvarenju zacrtanog plana.

Za Split su nastupale: Ana Glavinović, Anamarija Ćosić, Ana Sobin, Mirna Bečić, Luna Bečić, Josipa Šalinović, Anamarija Ratković, Mara Franceschi, Ana Ćubelić, Ivana Ćubelić, Petra Burazin, Antonela Sučić, Ena Vrselja, Josipa Tudor, Ivana Vrtičević, Lucijana Terze, Ana Burilović i Klara Babić.
Trener: Tomislav Karaula
Pomoćni trener: Džemal Ćebo 
Fizioterapeut: Višnja Bubić

Za uspjeh su ističu, zahvalni i predsjedniku kluba Andriji Poliću, tajniku Iliji Klepi, trenerici Marini Maleš, fotografu Brunu Kontriju te članu uprave Teu Ugrini.

foto: Bruno Kontri

Komentiraj