uvijek na mreži

Ohandza je pokazao da je onaj stari…

Crni Hajdukov dres, treća garnitura, na kojem su imena 2100 navijača doživio je svoju premijeru na Maksimiru. Odličan je, pravo osvježenje, crvena i plava pruga sa strane daju mu posebnost i Hajdukov “štih”. “Crni” su otvaranje prvenstva odradili pobjedom protiv Lokomotive od 3:1 (1:0). Trijumfi protiv Lokomotive i sličnih momčadi su jedini put prema ravnopravnoj borbi s Rijekom i Dinamom za titulu prvaka. Te takozvane male utakmice bile su boljka Hajduka posljednjih sezona, one su ključne u velikom bodovnom zaostatku za Rijekom i Dinamom. Joan Carrillo, u odnosu na utakmicu s Levskim, na travnjak je poslao pet novih igrača. Memolla, Tudor i Savvas nisu ni otputovali u Zagreb, Futacs i Vlašić su ostali na klupi, a prigodu su dobili debitant Fomitschow, Juranović, Kožulj, Pešić i Ohandza. Dopao se Nijemac Fomitschow, doveden je da bi bio pojačanje u Hrvatskoj ligi, protiv Lokomotive vidjelo se da će to i biti. Usto, debitantske minute dobio je i Šehić, koji je u igru ušao u u 63. minuti umjesto Hamze. Zbog ozljede iz igre je morao Kožulj, neplanirano je minute dobio Vlašić. Ustvari, uzeo je minute namijenjene Saidu, koji već drugu utakmicu zaredom provodi dosta vremena na zagrijavanju, ali nije ušao u igru. Ali, i to je snaga ovog Hajduka, Carrillo hladno može odmarati Futacsa i Vlašića, može priuštiti igru bez Saida, ali i uzeti tri boda protiv Lokomotive, koja je, pogleda li se sastav, momčad za gornji dom Hrvatske lige. Najveći dobitak je Franck Ohandza, pokazao je da je onaj stari… Prvi gol u 44. minuti bio je tipičan za njega, odličnu Hamzinu loptu primio je između Kolingera i Datkovića i majstorski je pospremio u mrežu. A za odlični gol Ercega u 54. minuti, koliko li je takvih (unutrašnji felš desnom nogom u suprotni kut) postigao, Ohandza je bio ključni čovjek. Vratio se na svoju polovicu, ukrao loptu i pronašao Ercega. Konačnu potvrdu pobjede Hajduka donio je kapetan Nižić u 87. minuti.  Valja napomenuti igru Josipa Radoševića, on je najveće pojačanje Hajduka. Koliko ukradenih i presječenih lopti, to je ono što je nedostajalo već dugo…
Lokomotiva – Hajduk 1:3
ZAGREB – Stadion Maksimir. Gledatelja 2000. Sudac Ivan Bebek (Rijeka).
Strijelci: 0:1 Ohandza (Hamza, 44), 1:1 Karačić (48), 1:2 Erceg (54, Ohandza), 1:3 Nižić (87, Radošević).
Lokomotiva: Radelić-Žarkov – Kolinger (od 84. Babić), Majstorović, Datković – Karačić, Šunjić, Ivanušec (od 70. Capan), Musa – Majer – Doležal (od 60. Antunović), Kolar. Trener Mario Tokić.
Hajduk: Stipica – Juranović, Nižić, Lopez, Fomitschow – Kožulj (od 77. Vlašić), Radošević, Hamza (od 63. Šehić) – Pešić, Ohandza, Erceg (od 68. Jandrek).
Foto: hajduk.hr
Komentiraj