uvijek na mreži

Ovog vikenda prošetajte po Marjanu

Iako ni ove godine neće biti proslave Dana Marjana, tijekom vikenda u kojem slavimo Svetog Duju – zaštitnika Grada Splita i Dan Marjana, Javna ustanova za upravljanje park-šumom Marjan, za građane je osigurala besplatne tematske vožnje vlakićem s Rive do Sedla. Na taj način, zainteresirani će se moći upoznati s radom novootvorenog Centra za posjetitelje, posjetiti izložbu “Sveti Jere na Marjanu” u Muzeju hrvatskih arheoloških spomenika, a nakon toga i Šantine stine gdje će moći vidjeti crkvicu svetog Jere i Ermitaže koji će za ovu priliku biti otvoreni.

Vlakić će voziti tri jutarnje i tri popodnevne vožnje u terminima: 11.00, 12.00 i 13.00 te 16.00, 17.00 i 18.00 sva tri dana nadolazećeg vikenda i to na dionici Crkva svetog Frane – Centar za posjetitelje PŠ Marjan – Muzej hrvatskih arheoloških spomenika – Šantine stine – Sedlo te natrag do Rive i polazne stanice. Broj ljudi po vožnji je ograničen, a nošenje maske preduvjet za ulazak. Također, nošenje maski uz propisane epidemiološke mjere je obavezno i tijekom posjeta Centru za posjetitelje, MHAS-u te crkvici svetog Jere na Šantinim stinama.

Na sam Dan Marjana u nedjelju, 09.05., u jutarnjim satima, ispred Centra za posjetitelje i tijekom jutarnjih vožnji vlakićem, posebno iznenađenje za djecu bit će klaun Spartanko koji će se družiti s najmlađim gostima.

Za one koji su već navikli da svako događanje mora biti obilježeno i „online“, priredili smo snimku koncerta Gudačkog kvarteta „Bozzotti“ pod nazivom „Jutro na Sustipanu“, a možete ga pogledati na YouTube kanalu i FB stranici Javne ustanove, na sam Dan Marjana već u 9 sati ujutro.

Komentiraj