Pamuk kiflice, najmekše tijesto na svijetu

Danas vam donosimo recept za najmekše kiflice koje smo probali. Priprema je jednostavna, samo zahtijeva malo više vremena. 

Potrebno vam je:

900 g brašna tip 500,

1 kesica suhog kvasca (7gr),

2 jaja,

400 ml toplog mlijeka,

180 ml ulja,

1 žlica šećera,

1 žličica soli

Priprema:

U jednu posudu stavite toplo mlijeko pa zatim ulje, dva bjelanjka, jednu žlicu šećera i jednu kesicu suhog kvasca. Izmiješajte. Postepeno dodajte jedan dio  brašna i žličicu soli pa mijesite uz dodavanje ostatka brašna.

Na pobrašnjenoj radnoj podlozi izmijesite tijesto uz dodavanje brašna po potrebi. Nauljite gotovo tijesto, poklopite  i ostavite na toplom da naraste. Najbolje bi bilo da tijesto ostavite oko sat i po do dva sata.

Kad se tijesto uzdiglo, prebacite ga na pobrašnjenu podlogu i isijecite na sitnije dijelove.  Razvaljajte četvrtasti oblik pa filujte omiljenim nadjevom. (šunka- sir, marmelada, čokolada…) Smotajte kiflice, premažite ih preostalim razmućenim žumanjcima (možete ih posuti sezamom, kimom..) pa ih stavite peći u zagrijanu pećnice na 180 stupnjeva, petnaestak minuta dok porumene.

 

 

Facebook Comments