uvijek na mreži

Petrović je za trijumf morao koristiti Bogdanovića i Šarića do krajnjih granica

Hrvatski košarkaši pobjedom su otvorili prvenstvo Europe. U rumunjskom Cluju boljom igrom u posljednjoj četvrtini svladali su Mađarsku s 67:58 (20:20, 19:16, 13:17, 15:5). Mađari su nam bili neugodan rival, ali na kraju su i dalje u onom svom crnom nizu, pobjedu na Euru čekaju već 48 godina. Hrvatska je solidno otvorila utakmicu, ali kako je utakmica odmicala naša igra je bila sve lošija i lošija. Za pobjedu protiv Mađarske izbornik Aco Petrović morao je do krajnjih granica koristiti naše najbolje igrače Bojana Bogdanović (23 koša, 7 skokova) i Darija Šarića (15 koševa). Podosta nas je pod koševima namučio centar Mađarske Janos Eilingsfeld. Nevjerojatno zvuči podatak da je Mađarska imala 21 ofenzivni skok spram naših 5. Na poluvrijeme smo otišli s vodstvom 39:36, a dodatno olakšanje donijela nam je  ozljeda ponajboljeg Mađara Adama Hange koji nije igrao drugo poluvrijeme. Naši su pitanje pobjednika riješili boljim ulaskom u posljednju četvrtinu, Mađare su limitirali na samo pet postignutih koševa što je bilo dovoljno za pobjedu. U sljedećoj utakmici protivnik Hrvatske je Rumunjska, a u našoj grupi još igraju Španjolska, Češka i Crna Gora.
– Bili smo pod pritiskom za razliku od Mađarske. Bilo je dosta napetosti s obzirom na to da je prva utakmica, Darija Šarića, jednog od naših najboljih igrača, nisam mogao prepoznati u prvih pet minuta. Spavao je u obrani, izveo sam ga, a kada se vratio s klupe bio je drugačiji igrač. Očekujem da ćemo iz utakmice u utakmice biti sve bolji, već protiv Rumunjske očekujem puno bolju Hrvatsku – kazao je izbornik Petrović.
Hrvatska: Krušlin, Popović 2, Simon 5, Šarić 15, Ukić 6, Žorić, Planinić 6, Bender 2, Buva, Ramljak, Tomas 8, Bogdanović 23.
Komentiraj