Polpete od tikvica su omiljeno ljetnje jelo
Sastojci: 2 jaja, 3 žlice brašna, 2 veće tikvice, sol i papar.
Priprema:
- Tikvice operite, naribajte na krupniji ribež, posolite i pustite da stoje barem 1/2 sata
- Kada su tikvice pustile vodu, dobro ih procijedite da sva tekućina iscuri.
- Tikvice stavite u zdjelu, dodajte još malo soli i papra, 2 jaja i dobro promiješajte.
- Dodajte brašno pa opet promiješajte.
- Morate dobiti gustu smjesu koju ćete moći bez izlijevanja grabiti žlicom.
- Dodajte i malo limunova soka. Polpete žlicom stavljajte na zagrijano ulje. Pecite ih s jedne i druge strane dok ne poprime zlatno-žutu boju. Ocijedite na kuhinjskom papiru.
Uz ove polpete je odlično servirati grčki jogurt u koji možete dodati po želji češnjak, vlasaac, peršin…što volite.
Komentiraj