uvijek na mreži

Prvi dan HEP turnira Europskih prvaka za juniore

 

Odlična atmosfera vladala je na Gripama, prvi dan HEP turnira Europskih prvaka za juniore ponudio je kvalitetnu košarku, a tribine su bile dobro popunjene, preko 500 gledatelja pogledalo je juniorske europske nade. Najprije je Maccabi iz Tel Aviva, na krilima Denija Avdije (29 koševa) svladao beogradski Partizan s 77:66, a nakon toga domaćin Split bio je bolji od Cibone sa 78:73. Split je u 1. kolu 3. HEP turnira Europskih prvaka za juniore što će se do 29. prosinca igrati na Gripama svladao Cibonu s 78:73. Bila je to čvrsta utakmica u kojoj je Split stalno vodio, ali nikako momčad Mile Karakaša nije uspijevala slomiti otpor “cibosa”. Zagrepčani su vodili s 65:63, ali u završnici je presudio Roko Gizdavčić, pogodio “tricu”, imao dva ulaza i nekoliko asistencija. 
– Bili smo dosta nervozni, nismo uspijevali uhvatiti ritam. A u završnici sam osjetio da me ide, i trener mi je dao podršku, kazao da slobodno krenem i na kraju smo došli do pobjede – kazao je Gizdavčić.
Uz Gizdavčića, u redovima Splita, dobru igru su prikazali Gabriel Marić (19 koševa), Viktor Šarić (12 koševa), te dvojac Bruno Rebić i Ante Kokan.
– Malo smo bili sputani, većina mojih igrača nikada nije igrala pred ovoliko gledatelja. Ali, na kraju smo pobijedili, to je najvažnije – kazao je Karakaš.
Trener Cibone Ante Samac žalio je zbog poraza u samoj završnici, ali bio je zadovoljan prikazanom igre svoje momčadi.
– Šteta zbog poraza, ali idemo dalje. Na svakoj utakmici borit ćemo se do zadnjeg atoma snage. Užitak je igrati na ovom odlično organiziranom turniru – kazao je Samac.
Drugi dan 3. HEP turnira Europskih prvaka donijet će dvoboje Cibone i Maccabija (17 sati) te Splita i Partizana (19 sati).
Komentiraj