Sastojci:
5 jaja
800 ml mlijeka
200 g Petit Beure keks
5 žlica šećera
rum
1 vanilin šećer
ribana čokolada
Razdvojite žumanjke od bjelanjaka. Bjelanjke istucite u čvrsti snijeg. U drugu posudu sa žumanjcima dodajte sa 5 žica šećera i jednu zlicu vanilin šećera. Ili žlicu ekstrakta, paste, mahune…štogod imate ili volite. Izmiksajte. U zdjelu posložite kekse Petit Beure poprskane rumom. Mlijeko zagrijte i kad je dovoljno vruće velikom žlicom uzimajte bjelanjke pa ih spuštajte u vruće mlijeko. Prokuhajte. Otprilike minutu i po. Ja ih polijevam mlijekom sa svih strana. Vadite ih rešetkastom žlicom i slažite po keksima. Kad su svi “oblačci” posloženi, uzmite dvije “kacijole” (kutlače) tog vrućeg mlijeka i ulijte ih u izmiksane žumanjke. Nek se naviknu na toplinu. Nakon toga ih vratite u mlijeko i kuhajte do prvog vrenja. Čim uzavre sklonite s vatre i pažljivo uspite u zdjelu s keksima i bjelanjcima. Ja to polako, sa strane sipam. Još vruć paradižot pospite sa dosta ribane čokolade i ostavite vani da se hladi. Ako volite, kad je dovoljno ohlađen, jedite. Ja ga tako mlakog spremim u hladnjak. Ledeni mi je najljepši. Dobar tek!