uvijek na mreži

Senzacionalan Jadran remizirao s Jugom

 

Veliki remi izvojevao je Jadran na gostovanju kod Juga u četvrtom kolu Triglav A1 regionalne lige, konačni je rezultat 9:9. Odličnu su utakmicu odigrali jadranaši, u nekoliko navrata i vodili, a ušli su i s vodstvom 8:7 u zadnju četvrtinu.

Bila je to velika prilika i za pobjedu u Gružu, bila bi to senzacija svih senzacija, ali na koncu je i neodlučenih 9:9 doista velik rezultat za splitski klub. Vodio je Jadran i 6:5, na koncu je Jug okrenuo na 9:8, ali je Zvonimir Butić zabio za konačnih 9:9. S obzirom na prikazanu igru Splićani su zaslužili svakako barem taj bod s kojim su nakon četiri kola neporaženi u ligi, imaju tri pobjede i ovaj sada remi.

Bila je to i odlična večer nominalno drugog vratara Jadrana Marija Podruga koji je prikupio 11 obrana i uvelike pridonio ovom rezultatu.

  • Nismo još u samome vrhu, ali moram priznati da se približavamo. Objektivno, Jug i dalje ima bolju momčad od nas, ali planiramo ih dobro namučiti u svim utakmicama koje slijede. Svi moji igrači su odigrali vrhunsku utakmicu, ovo je plodkolektivnog zalaganja cijele momčadi. Ispravili smo greške iz utakmice protiv Juga na istome mjestu u Ligi prvaka (bilo je 13:6 za Jug, nap. a.) i sada možemo zadovoljno sjesti u autobus i krenuti put Splita – kazao je trener Jadrana Ivan Asić.
  • Utakmicu je u Dubrovniku gledao i predsjednik HVS-a Mladen Drnasin, u srcu jadranaš, član uprave kluba.
  • Bila je ovo velika utakmica, svi, ali baš svi su bili na vrhunskoj razini. Momci su bili odlični u napadu, nekoliko izvrsnih dalekometnih šuteva, sada se mogu lijepo opustiti na Jadranovom balu koji ih čeka u subotu uvečer – kazao je Drnasin.

Jug CO – Jadran Split 9:9
DUBROVNIK Bazen u Gružu. Gledatelja 250. Suci: Ante Bura (Šibenik) i Marko
Matijević (Zagreb). Delegat: Grgo Renje (Šibenik).
JUG CROATIA OSIGURANJE: Popadić (13 obrana), Macan, Fatović (3), Lončar
(1), Joković (2), Garcia, Lozina, Merkulov (1), Tomasović, Kržić, Benić
(1), Papanastasiou (1), Vukojević, Žuvela. Trener: Vjeko Kobešćak.
JADRAN SPLIT: Anić (0 obrana), Kunac, Zović (1), Popović (1), Butić (2),
Pejković, Power, Bego, Visković (3), Milardović, Šetka (1), Kovačić (1),
Podrug (11 obrana), Delić. Trener: Ivan Asić.
Igrač više: Jug CO 6 od 16, Jadran ST 3 od 8.
Četvrtine: 4:3, 1:3, 2:2, 2:1.

Komentiraj