uvijek na mreži

Šibenčani četvrti put organiziraju ”Long play day”

U subotu 22. travnja fešta za sve kolekcionare i zaljubljenike u vinile

Četvrtu godinu zaredom Šibenik ima svoju inačicu Dana prodavaonice ploča / Record store day poznatu kao Long play day koji će se održati u subotu, 22. travnja u organizaciji Kulturne udruge Fotopoetika i kluba Azimut.

Samo u 2016. godini postignuto je više od 3,2 milijuna razloga diljem svijeta da ovogodišnje izdanje Record store dayja bude najsvečanije dosad. Naime, upravo toliko vinila prodano je lani, (što je najviše otkako su vinili istrgnuti prošlosti). Skroman doprinos ovoj velikoj brojci zasigurno su dali i ljubitelji ploča u Šibeniku i županiji koji će i ove godine biti dijelom plantarnog glazbenog događaja.

Dok ostatak svijeta obilježava ukupno desetu godinu Record store dayja, Fotopoetika i Azimut pozivaju sve ljubitelje vinila, longplajki, ploča da se pridruže četvrtom izdanju LP dayja koji se sastoji iz dva dijela, a za čijeg je ambasadora odabran pulski glazbeni sastav NLV (Nikol, Luka & Vedran).

U subotu, 22. travnja, od 11 do 14 sati ispred kluba Azimut na adresi Obala palih omladinaca, podno stepenica glasovite katedrale sv. Jakova, održat će se izložbeno – sajam ploča i ostale glazbene građe.

-Pozivamo sve kolekcionare, zaljubljenike u zapravo nikad zaboravu prepuštene vinile da dođu i izlože, razmjene, prodaju ploče od kojih se mogu rastati jer znamo da je mnogima to upravo najteži dio. Osim toga, pozivamo i sve oni koji imaju glazbene instrumente i slično da nam se pridruže na sajmu i riješe osobnih stvari koje im bespotrebno motaju po nogama, zauzimaju prostor i skupljaju prašinu. Poziv ide i kreativcima čije radove možemo povezati uz glazbene žanrove – poručuju organizatori.

Komentiraj