uvijek na mreži

Šibenik i Split ostali bez ABA lige

Lijepa splitska košarkaška bajka tresnula je o pod. Nakon što je Split bio najugodnije iznenađenje sezone, izborio plasman u ABA ligu, dobio pozivnicu za FIBA Ligu prvaka, stigao je prvi “šamar”. ABA liga je, kažu na inzistiranje hrvatskih članova, odlučila da će liga biti zatvorena, odnosno da će Hrvatsku predstavljati Cedevita, Cibona i Zadar. A koga briga za Šibenik i Split, koji su to pravo izborili na parketu. Barem tako je stajalo u propozicijama Hrvatskog košarkaškog saveza, prve dvije ekipa na tablici uoči doigravanja plus prvak idu u ABA ligu. No, jednosmjerna ulica ABA lige ismijala je HKS, samo je pitanje kako će se sada postaviti Stojko Vranković i ostali u vodstvu HKS-a. Takav pristup je sramotan, dovodi u pitanje HKS kao instituciju. Čemu se onda uopće igrala Hrvatska liga, čemu varanje navijača i svih onih, koji vjeruju da je parket jedino mjerilo… Na Gripama za sada šute, odnosno ne žele dolijevati ulje na vatru, ali po istupu direktora Roberta Andrijića jasno je da očekuju da ih HKS zaštititi, da se ponaša prema propozicijama.
– Službene reakcije nema, mi čekamo stav HKS-a. U propozicijama je se jasno, odnosno jasna su prava, koja smo stekli plasmanom u Hrvatskoj ligi. HKS je kreirao propozicije, a mi smatramo da imamo pravo na sve što smo stekli plasmanom – rekao je Andrijić.
Sve miriše na prevaru, naredni dani pod koševima bit će vrući… Puno se pitanja nameće, primjerice tko bi sad trebao isplatiti premije igračima Šibenika i Splita (ako ih je bilo, a bilo ih je) za plasman u ABA ligu. Po ovoj navrnutoj logici za džep bi se trebali uhvatiti Vranković i društvo, oni su izigrani. Ili su oni izigrali sportaše…

 

foto: kk split

Komentiraj