uvijek na mreži

Šimić: Narod je za promjene

U velikom je naletu Dario Šimić, koji se pokušava kandidirati za predsjednika HNS-a. Njegova ekipa u kojoj su još Mario Stanić, Stipe Pletikosa, Goran Vlaović i Mario Jurić u pravom je “Touru de Croatia”. U minimalnom broju dana moraju proći cijelu Hrvatsku kako bi se predstavili županijskim savezima i došli do mogućnosti za pokušaj borbe s Davorom Šukerom na izbornoj sjednici Skupštine HNS-a, koja je zakazana za 22. prosinca. Šimić je dobio podršku Splitskog županijskog saveza kojem je predstavio svoj program.
– Red je da se predstavimo, i da je dopušteno svakom kandidatu da se predstavi. Žao nam je što drugi kandidat nije među ljudima, vjerojatno nema što reći što je napravljeno u proteklih pet godina – kazao je Šimić.
Baš u Splitu je dobio prvu podršku.
– Splitsko-dalmatinska županija je rekla da želi promjene, misle kao i većina ljudi. Svako ima pravo odlučiti je li za promjene u hrvatskom nogometu ili ne. Ovih dana u razgovorima smo osjetili da svi žele promjene, svi nas podržavaju, to nam je velika snaga, imamo maksimalnu podršku. Ankete su 95 posto na našoj strani, ne zato što smo tako pametni i dobri, to nije jasno samo nekim ljudima koji sada sjede u HNS-u – kaže Šimić.
Kandidat za predsjednika HNS-a i njegovi prijatelji nadaju se da će podršku dobiti i u Rijeci.
– I Damir Mišković je rekao da želi promjene, da nam nogomet ide u amaterizam. Očekujem da kaže jasno i glasno da je za promjene, da svi zajedno napravimo nešto dobro za hrvatski nogomet – rekao je Šimić.
Još nedavno malo tko je Dariju Šimiću davao šanse u utrci s Davorom Šukerom. Priča se mijenja, samo je pitanje hoće li imati vremena za prikupljanje potpisa. Propisi su apsolutno na strani Šukera, krojeni su po mjeri vlastodržaca, koji s manjinom mogu nadjačati većinu.
– Svakim danom smo sve veći optimisti. Na početku nam nitko nije davao šanse, ali mi smo okupili ekipu koja može vratiti vjeru u hrvatski nogomet – kazao je Šimić.
Za kraj se osvrnuo na cijelu sliku hrvatskog nogometa.
– Nogomet se igra zbog ljudi, navijača i ako ljudi odlaze onda to nije dobro. Moja ekipa i ja, da doživljavamo tako nešto, jednostavno bismo odšetali iz hrvatskog nogometa – zaključio je Šimić.
Komentiraj