uvijek na mreži

Širko: Ne idemo se diviti Cedeviti, već pobijediti

Na Gripama spremaju čudo, Cedevita u polufinalnoj seriji vodi s 1:0, favorit je u uzvratu što se igra u četvrtak u 20 sati u Zagrebu, ali ako pitate Henrika Širka, ponajboljeg ovosezonskog igrača Splita, onda lijepa priča o “totalnom žutilu” nije gotova.
– Idemo u Zagreb popraviti greške iz prve utakmice, ne idemo se diviti Cedeviti, ni puštati, idemo pobijediti. Istina je, Cedevita ima problema s ozljedama, favorit je, ali nećemo ih respektirati. Idemo vratiti seriju na Gripe – kaže Širko, svojevrsni simbol svega lijepog što se ove sezone događalo na Gripama.
Vječno mirni Ivica Skelin, trener Splita, svjestan je svega što čega njegovu momčad u dvoboju protiv Cedevite, ali “bijele zastave” nema.
– Cedevita je bila uvjerljiva u prvoj utakmici, očekujem reakciju mojih igrača. Ali, ono što je sigurno, u Zagreb ne idemo na izlet – kaže Skelin.
Njegov recept zna se cijelu sezonu, obrana, obrana i samo obrana.
– Moramo biti bolji u obrani, ne možemo s Cedevitom igrati utakmicu na sto koševa. Ono što je izvjesno, nema smisla ići u Zagreb ako ne vjerujemo u pobjedu. Ne želim vidjeti predaju kod mojih igrača, ako je tako onda je bolje ostati kući – zaključio je Skelin.
Komentiraj