uvijek na mreži

Skelin: Idemo po pobjedu

Splitov trener Ivica Skelin u dvoboju 7. kola Druge ABA lige protiv Krke u Novom Mestu (četvrtak, 20 sati) nada se vrhunskoj predstavi i trijumfu svoje momčadi .
– Krka je izuzetna momčad ispod koša. Za nas je to pravi izazov, prvenstveno kako zaustaviti Dimeca, koji je dominantan, fizički jak. Izuzetno su jaki u ofenzivnom skoku. Znamo Marinellija, Cinca, Kovačevića… Posebno mi se sviđa i Jošilo. Na svakom poziciji imaju kvalitetu, snažni su, dobro trče. Morat ćemo pronaći način da se odupremo, moramo kontrolirati skok i da se ne primaju laki poeni. Moramo napadati kroz pick, što je više otvorenih šuteva, kroz tranziciju do laganih poena. Imamo hitru momčad, idemo na pobjedu kao i na svakoj utakmici – rekao je Skelin.
Nije vas bilo s momčadi zbog obveza u reprezentaciji, kakvo je stanje? Čeka vas niz od devet utakmica u naredna četiri tjedna?
– Malo su momci došli k sebi, malo su se odmorili. Kada smo ušli u ovu avanturu, sada nakon šest kola znamo otprilike gdje smo. Jasnija je situacija. Gdje pripadamo? Tamo gdje smo i sada. U sredini, ima momčadi koje su jače od nas. Nadam se da ćemo napredovati. Momčadi su izjednačene, struktura ekipa je takva da svi igraju bolje kući nego vani.
Krka spada malo gore. Da imaju još jednu pobjedu kod kuće bili bi u vrhu – kaže Skelin.
Mario Špaleta, Splitov centar o dvoboju s Krkom trebao bi dobiti minutažu.
– Pred nama je teška utakmica. Čeka nas iskusna momčad. Idemo u Novo Mesto pobijediti. Imali smo par utakmica sa zanimljivim završnicama, ova liga je pogodak. Krka je prijašnjih godina igrala Aba ligu, S Kovačevićem sam igrao u Zadru, odličan je šuter, ima tu iskusnih igrača pod koševima. Čvrstom obranom i brzim napadom trebamo im se suprotstaviti – kazao je Špaleta.
Komentiraj