uvijek na mreži

Skelin: Moramo odigrati najbolju obranu do sada

 

“Žuti” u sklopu 8. kola HT Premijer lige ide u goste Cedeviti, utakmica je na rasporedu u nedjelju u 17.05 sati. Tako se nastavlja brzi ritam, momčad je iz Novog Mesta (minimalni poraz od Krke, 87:85) stigla u petak ujutro oko pet sati, a već u nedjelju ponovno ide na put.
– To je teško gostovanje, Cedevita je najbolja momčad u Hrvatskoj. Moramo gledati sebe, produžiti kontinuitete dobre igre, moramo gledati sebe. Šteta za poraz u Novom Mestu, nudili su nam se, igramo sve bolje i bolje, dižemo se iz utakmice u utakmicu. A Cedevita? Lijepe su uspomene na prošlu sezonu kada smo dva puta pobijedili, ali riječ je o momčad, koja ima najbolji igrački kadar u Hrvatskoj – kazao je Goran Filipović.
A trener Splita Ivica Skelin realno je ocijenio rivala “žutih”.
– Individualno je jaka, igraju odličnu košarku, čvrsti su u obrani, ostavljaju jako malo prostora. U napadu je Cedevita jaka na svim pozicijama, ima odlične šutere, jaka pod koševima. Mogu igrati sve načine igre, bit će to jako teška utakmica – kaže Skelin.
Kako se suprotstaviti takvoj Cedeviti?
– Moramo igrati najbolju obranu do sada, i to timski, ne dopustiti lagane poene, a u napadu biti puno brži. Moramo biti hrabri. Ove sezone Cedevita drugačije pristupa domaćem prvenstvu, igra ga s velikim brojem udarnih igrača. Ovo nam je četvrto gostovanja u domaćem prvenstvu, a igrat ćemo protiv sva tri ABA ligaša – rekao je Skelin.
Osvrnuo se i na minimalan poraz u Novom Mestu.
– Jedna lopta je odlučivala, možemo mi još puno bolje, i to u svakom pogledu, od obrane do napade. Još je dug put pred nama – zaključio je Skelin.

Komentiraj