uvijek na mreži

SLAVLJE U ZAGREBU: IZLOŽBA DA! FESTIVALA U ZNAKU DALMACIJE

“Kuća nad kućama” osvojila struku i publiku

Kuća nad kućama’ arhitektonski projekt čiji su autori Tonko Bonković iz Hvara i Lucija Božićević iz Rakovice s Arhitektonskog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu, osvojio je stručni sud i prvo mjesto DA! festivala, te postao dio izložbe nagrađenih radova u Galeriji ‘LexArt’ u središtu Zagreba! 

Dalmacija se tako u najboljem svjetlu predstavila u Zagrebu jer među brojnim radovima, stručni sud odabrao je upravo  ‘Kuću nad kućama’ za – najbolji od najboljih! Lucija i Tonko bili su s razlogom ponosni na otvaranju izložbe te nisu skrivali sreću zbog nagrade, no unatoč brojnim posjetiteljima na upravo otvorenoj izložbi, bilo je vremena i za medije: -Veliko je ovo priznanje nama i vjetar u leđa za nove projekte, no ne bi uspjeli bez logistike našeg Arhitektonskog fakulteta i mentorice prof. Ivane Ergić. Iako je nagrada stigla u naše ruke, ovo je i vrijedno priznanje našoj arhitektonskoj struci jer tu ima još vrijednih radova koje zaslužuju pažnju, a i cijeli je koncept DA! festivala vrijedan jer je zasnovan na znanju nas studenata – kaže Tonko Bonković u ime nagrađenog tandema. 

Inače DA! festival predstavlja radove iz više različitih kategorija: arhitektura, urbanizam i krajobrazna arhitektura, dizajn vizualnih komunikacija, industrijski dizajn, likovna umjetnost, ilustracija, dramska umjetnost (film i fotografija) te tekstilni dizajn. Zamišljen je kao prikaz studentskih radova koji se sastoji od izložbe, projekcija filmova, glazbe, marketa, piknika, ali i predavanja i radionica priznatih ljudi iz struka. 

Na kraju laureati mole samo još jednu sitnicu: -Poticaj su nam bili svi na Fakultetu, ali najveću zahvalnost dugujemo našim obiteljima, oni znaju koliko je neprospavanih noći iza nas. I sad nešto skroz privatno: -Moja baka Marija Antunac u Šibeniku sigurno će čitati ovo što vi napišete i neka bude ponosna, njoj sam najzahvalniji, eto napišite i to ako ikako može….- kaže u jednom dahu Tonko.

Što ne bi moglo to je najmanje što možemo učiniti za naše mlade i reći DA! za DA! festival.

Izložba je otvorena do 12.lipnja, dođite, imat ćete što i vidjeti.

Komentiraj