uvijek na mreži

Smireni Kopić: Nećemo kalkulirati, to je sigurno

 
Split luduje, Poljud će u nedjelju biti ispunjen kao rijetko kada posljednjih godina. Hajdukovi navijači dva dana prije utakmice gotovo da su kupili sve ulaznice za derbi s Dinamom (nedjelja, 17 sati), ambicije rastu iz minute u minutu. Najhladniji tip na svijetu trenutno je Željko Kopić, Hajdukov trener, koji drži svoj ritam bez jednog slova, koje bi podignulo bilo kakvu tenziju. Hajduk je u prigodi doći na minus dva od Dinama.
– Vidjet ćemo što će utakmica donijeti, pričekat ćemo završetak da bi vidjeli gdje smo i što smo. Mi kalkulirati nećemo, to je sigurno – kaže Kopić.
Kako zaustaviti Soudanija?
– Soudani ima visoku kvalitetu, dokazao je to u velikom broju derbiju, na nama je da napravimo sve da razinom funkcioniranja ne omogućimo Soudaniju i Dinamu da nas ne dovedu u problem. Bez obzira u kojem sastavu Dinamo istrčao mi moramo voditi računa o sebi – rekao je Kopić.
Hajduk je trenutno u puno boljoj formi od Dinama.
– Forma nam je u porastu, izgledamo sve bolje i imamo sve preduvjete za odigrati kvalitetnu utakmicu – lagano će Hajdukov trener.
Da mu je netko rekao kada je bio na minus dvanaest od Dinama da će imati prigodu doći na korak iza…
– Nisam razmišljao ni o minus dvanaest, ne razmišljam o minus dva, kad sam dolazio vjerovao sam u sebe, stožer i kvalitetu igračkog kadra. Svaku utakmicu pripremamo na pravi način, ne zbrajamo i oduzimamo bodove već gledamo prema prvoj sljedećoj utakmici. Sada je to Dinamo – kaže nevjerojatno smireni Kopić.
Gyurcso je u odličnoj formi, ponajbolji igrač Hajduka.
– Adam je bio jedan od onih za koje smo znali da ima visoku razinu, ali neke stvari u karijeri nisu mu išle pravim smjerom. Posljednja epizoda u Poljskoj nije bila u skladu s njegovim očekivanjima, ali radom i protekom perioda adaptacije došao je do toga igra zaista dobro – rekao je Kopić.
Što je novog u Dinamovoj igri donio Nikola Jurčević? 
– Dinamo ima visoku defenzivnu stabilnost, svaki trener donese nešto novo, tako se i kod gospodina Jurčevića vide neke taktičke zamisli – zaključio je Kopić.
Komentiraj