uvijek na mreži

Spaladium Arenom odzvanjalo “Mamić, Mamić”, junak pobjede bio je Ivan Stevanović

Bilo je nešto više od minute do kraja poluvremena, Mirko Alilović još jednom je nemoćno pogledao za loptom, koja je ušla u mrežu. Hrvatska se mučila s Islandom, igrala gol za gol, strah od igre bez Domagoja Duvnjaka osjećao se u svakom trenutku. Tada je Lino Červar kimnuo prema Ivanu Stevanoviću.
– Ne možemo pobijediti bez golmana, to sam rekao. Stivi me shvatio – pojasnio je kasnije izbornik Hrvatske Lino Červar.
Prvi udarac prošao je kroz njega, sada je Červar nemoćno širio ruke, valjda je promilio “što sam sad uradio”. Na odmoru je Hrvatska imala plus jedan, vodila 14:13, a onda je popularni Stivi pokazao zbog čega je tu. Imao je nekoliko čudesnih, “stivijevskih” obrana, Hrvatska je u drugom dijelu, u prvih dvanaest minuta, na njegovim krilima otišla na nedostižnu prednost od 22:15.
– Rukomet je takav sport da se ne može bez golmana, bez desetak obrana teško je bilo kome parirati – kazao je Stevanović.
 

Na kraju je bilo 29:22, Stevanović je imao sedam obrana, a Luka Cindrić je sa sedam golova postao igračem utakmice i pokazao da se Duvnjak može mirno oporavljati. Pokazao je to i Marko Mamić, koji je u finišu zabio četiri gola, ako je bilo kome bilo što nejasno sada je jasno da Červar ima u njemu aduta za sljedeće utakmice. Rijetko se u Splitu skandira “Mamić, Mamić”, ovaj put Spaladium Arena je odzvanjala.
– Kako se zahvaliti ovom Splitu… Pa, mi smo skoro ravni Hajduku, ako se šalimo. Ma, stvarno, ponosni smo što igramo u Splitu. Hvala svim izbornicima, zvali su me Dalić, pa izbornik vaterpolo reprezentacije, vidi se da ovo radimo od srca. U Cindriću vidim poruku, tako malen, a tako jak. N
Atmosfera je opet bila za čistu desetku, navijači su ludovali, uživali, voljeli. Hrvatska je nastavila svoj “road to gold”. Lino se grozi od takvih konstatacija.
– Ovo je tek druga stepenica, čvrsto sam na zemlji – zaključio je Červar.

Hrvatska u utorak, u posljednjem dvoboju skupine A, igra protiv Švedske i pozdravlja se sa Splitom.

Komentiraj