uvijek na mreži

Split dobiva novu višenamjensku dvoranu

Grad Split pokrenuo je postupak za izradu glavnog i izvedbenog projekta višenamjenske dvorane na Trgu hrvatske bratske zajednice 2. U postojećem stanju dvorana se nalazi od 2002. godine kada je izvedena do faze grubih građevinskih radova. Cilj uređenja interijera dvorane je stvaranje kvalitetnog prostora za djelovanje alternativne kazališne scene u gradu pod Marjanom, kao i omogućavanje vježbi i nastupanja različitim gradskim kulturnim društvima koji trenutno nemaju primjeren prostor za svoje potrebe. Ovim projektom uređenja omogućilo bi se stvaranje nove scene, iznimno važne za grad. 

Dvorana mora biti projektirana isključivo kao višenamjenska dvorana u kojoj se mogu održavati kino projekcije, kazališne predstave, kulturno-glazbeni događaji, konferencije i kongresi. Osim prostora dvorane, projektiranje će obuhvatiti i prateće prostorije (garderoba, sanitarne prostorije i ostalo za potrebe scenskog osoblja). Valja naglasiti kako se pristup budućoj dvorani biti prilagođen i osobama s invaliditetom te osobama smanjene pokretljivosti.

Vrijednost ovog natječaja, bez PDV-a, iznosi 199 tisuća kuna, a javni poziv za dostavu ponuda nalazi se i na web stranici Grada Splita.

Komentiraj