uvijek na mreži

Split Tommy s 5-0 porazio aktualnog prvaka Nacional Zagreb FC pogocima Tihomira Novaka i Josipa Sutona

Derbi dva velika rivala u potpunosti je pripao našoj ekipi. Nacional je izuzev prvih pet minuta utakmice bio u inferiornom položaju. Nakon uvodne prilike iz prve minute susreta kad su izigrali našu loše postavljenu obranu, a u situaciji jedan na jedan Luketin spasio gol, utakmica je bila jednosmjerna ulica.
Plod je to vrlo dobre igre naših momaka, a naročito Tihomira Novaka koji je večeras bio na vrlo visokoj razini. Trener Acosta ga je maknuo s pozicije zadnjeg igrača, a on je zablistao.

Postigao je Novak tri gola svojoj bivšoj ekipi. Prvi je zabio nakon prekida u 3. minuti kad ga je iz kornera proigrao Ćorluka. Bila je to prava bomba iskosa s nekih 10-ak metara koja je donijela rano vodstvo i otpuštanje kočnica.
Drugi gol je bio i najljepši na utakmici. Novak je povukao sa centra, izvaljao svoga čuvara i proparao mrežu za 2:0.
Malo zatim uslijedio je gol za 3:0 u aranžmanu Perić-Ćorluka-Suton u kojem je ovaj potonji zabio u same rašlje. Perić je večeras bio jako opasan i prava je šteta što bar jedna lopta od onih koje su pohodile vratnice nije odsjela u mreži.

U drugom dijelu smo još dva puta poentirali, ali to više i nije bilo teško pored anemičnih gostiju. Prvo Novak postiže svoj treći gol za 4:0 na asistenciju Tešije, a onda i Suton svoj drugi za 5:0 na asistenciju Perića. Na kraju smo igrali s juniorima kontra prvaka što posebno raduje sve u klubu.

Kuriozitet je da je ovo jedina utakmica u kojoj nismo primili gol u ovoj sezoni. Večeras smo opet prvi, svoje smo odradili, a sutrašnji ogled u Makarskoj će pokazati hoćemo li tu i ostati.

 

Prvi sudac: Katinić Tomislav (Slavonski Brod)
Drugi sudac: Grgurević Krešimir (Slavonski Brod)
Treći sudac: Šimac Miloslav (Split)

SPLIT TOMMY: Žarko Luketin, Ante Ćorluka, Josip Suton, Luka Perić, Tihomir Novak, Nikola Čizmić, Ivo Jukić, Filip Kosor, Jakov Grcić, Josip Jurlina, Alen Marić, Luka Tešija, Antonio Sekulić; Trener: Victor Acosta Garcia

NACIONAL: Marko Vuković, Matheus Kogikoski, Andre Gomes, Kristijan Postružin, Jose Puertas, Ivan Pavlić, Luka Mravunac, Gustavo Soares, Ante Matan, Dino Bartoluci, Daniel Matković; Trener: Robert Grdović

STRIJELCI: 1:0 Novak (4′), 2:0 Novak (11′), 3:0 Suton (13′), 4:0 Novak (21′), 5:0 Suton (27′)

 

Komentiraj