uvijek na mreži

Splitska Stano-Uprava niže uspjehe

Stano-Uprava zbog ostvarenih rezultata zaradila bonitetnu ocjenu AA+

Stano-Uprava,tvrtka u stopostotnom vlasništvu grada Splita kojoj je osnovna djelatnost upravljanje i održavanje stambenih i poslovnih zgrada Splitsko-dalmatinske i Dubrovačko-neretvanske županije osim što je po broju zgrada kojima upravlja druga u Hrvatskoj, posljednjih godina bilježi i značajne rezultate na podizanju energetske učinkovitosti višestambenih objekata.
-Ovaj proces je započet prije tri godine apliciranjem za subvenciju izrade energetskih pregleda i certifikata gdje je na natječaju odobreno 60 objekata, te je u konačnici realizirano njih 29. Naime, dokumentom pod nazivom ”Plan strateškog razvoja 2015-2020” tvrtka je zacrtala svoj razvojni put fokusiranjem na nekoliko bitnih aktivnosti među kojima je trenutno najznačajnija aktivnost podizanja energetske učinkovitosti višestambenih objekata – kazao nam je Marko Šundov, direktor Stano-Uprave i dodao:
-Rezultati koje smo ostvarili u 2014. i 2015. godini priskrbili su Stano-upravi bonitetnu ocjenu AA+, svrstavajući je u sam vrh na razini manjih tvrtki u Republici Hrvatskoj, a proces transformacije koji je pokrenut pod novom upravom, kaže, usmjeren je novoj poslovnoj politici temeljenoj na društveno odgovornom poslovanju. Naravno, nakon što je odobreno 60 objekata, pristupilo se natječaju za energetsku obnovu višestambenih objekata raspisanog od strane FZOEU-u te je prijavljeno 25 objekata, a odobrena je subvencija za njih 17 ukupne vrijednosti radova cc 17.000.000,00 kn. Od navedenog broja realizirano je 10 projekata ukupne vrijednosti cc 9.000.000,00 kn. Osim ovog FZOEU je raspisao još jedan natječajni ciklus na kojem je Stano-uprava aplicirala s 25 projekata ukupne vrijednosti radova čak 18.300.000,00 kn. No, zbog ograničenih sredstava i raznih promjena na razini Vlade RH odobreno je šest projekata ukupne vrijednosti radova oko 5.000.000,00 kn, a koji su u potpunosti i realizirani”– pojasnio je Šundov.
Prema svemu, lako se da zaključiti kako je Stano-Uprava u prethodnom trogodišnjem razdoblju u kojem je krenula s aktivnostima energetske obnove višestambenih objekata ostvarila značajan rezultat u privlačenju sredstava i to u vrijednosti od približno 15.000.000,00 kn pri čemu je nepovratno krajnjim korisnicima ostvaren iznos od 7.500.000,00 kn. Također, u posljednjem natječaju za energetsku obnovu za sredstva iz EU fondova, a u sklopu ‘Operativnog programa Kohezija i konkurentnost 2014-2020’ aplicirano 19 projekata ukupne vrijednosti radova oko 24.300.000,00 kn gdje se subvencija kreće na razini 60%. Kako nam je pojasnio direktor Stano-Uprave, na razini grada Splita prijavljeno ukupno 30 projekata iz čega je razvidno da je Stano-Uprava sudjelovala s 63%, a na razini cijele Splitsko-dalmatinske županija sudjeluju s 41% (ukupno je prijavljen 51 projekt).
-Brojke su vrlo precizne – nastavlja Šundov- i kad se zaokruže svi natječaji na kojima je tvrtka sudjelovala u prošlom trogodišnjem razdoblju, ukupna vrijednost dobivenih sredstava kreće se na razini vrijednosti od oko 40.000.000, 00 kn od čega je nepovratno građanima Splita i korisnicima usluga Stano-uprave ostalo oko 20.000.000,00 kn.

-Zbog velike zainteresiranosti građana za apliciranjem prema sredstavima iz EU fonda, nećemo stati. Nastavljamo jednakim tempom. Već je u pripremi niz proizvoda koje razvijamo sa svojim poslovnim partnerima, a koji će značajno transformirati samu djelatnost upravljanja pa nam na taj način priskrbiti daljnju lidersku tržišnu poziciju – obećao je direktor Stano-Uprave Marko Šundov.

Komentiraj