uvijek na mreži

Splitski jedriličari i ‘bikeri’ udružili su se u plemenitoj akciji

 

Iako su se nedavno vratili iz Santandera s regate Svjetskog kupa, Tonči Stipanović i Filip Jurišić, s ostalim članovima jedriličarskog kluba Mornar, odlučili su dati krv u plemenite svrhe.

Naime, na njihovu inicijativu te u suradnji sa splitskim Crvenim križem organizirali su ove srijede u klupskim prostorijama dobrovoljnu akciju darivanja krvi, kojoj su se spremno pridružili i brojni članovi ‘bikerskih’ klubova iz Splita i okolice.

Naravno, svjesni koliko se tom akcijom promiče humanost, ali i senzibilizira javnost, odlučili su pomoći i splitskom Crvenom križu, koji u ljetnim mjesecima, zbog ogromnog broja turista, često ostane bez potrebnih zaliha krvi.

Iako je bio jedan od začetnika ove plemenite akcije, srebrni olimpijac Tonči Stipanović zbog zgusnutog rasporeda treninga, samim time i iscrplejnosti tijela, krv nije mogao dati. Ali uputio je zahvalu svima koji su se odlučili sudjelovati. Veliku želju za sudjelovanjem u akciji iskazao je i Dino Rađa,također (bivši) motociklist. No obveze u košarkaškom savezu bile su neizbježne, ali i legendarni košarkaš zahvalio se u ime svih koji su sudjelovali u plemenitoj akciji, uz poruku:

‘Vidimo se i u rujnu, kada ćemo navijati za Tončija i Filipa.’

Komentiraj