uvijek na mreži

Stiže promjena vremena

Piše: Ojdana Koharević

Ponedjeljak je bio zadnji sunčani dan u studenom, a sam kraj mjeseca u Dalmaciji, obilježit će oblačno vrijeme, dok kišu očekujemo za vikend. Za razliku od prošlih dana kada su mnogi zbog bure potražili toplu odjeću, dani pred nama neće biti prehladni, a  temperatura će varirati od 10 do 14 stupnjeva uz obali i na otocima, dok će uobìčajeno nešto hladnije biti u Zagori. 

Izuzetak je tek srijeda kada će  zapuhati bura.

Oblačno vrijeme bit će uvertira u kišni vikend, a ovakva kišna prognoza neće se svidjeti onima koji bi u dane vikenda rado proveli vrijeme na brojnim adventskim događajima pa bi u slučaju da se kišna prognoza ostvari, trebali pronaći alternativne lokacije u zatvorenom.

Kao što znamo, sa zadnjim danima studenoga odlazi i klimatološka jesen, a s prosincem stiže klimatološka zima koja traje do 1.ožujka. 

Hoće li zima doista biti blaga kako prognoziraju i poznati svjetski  meteorolozi, nitko sa sigurnošću ne zna, no sam početak prosinca, kako se čini, neće biti hladan pa zima, barem što se Dalmacije tiče, još neće pokazati zube.

Komentiraj