uvijek na mreži

SUPETAR: U sklopu programa “Sritna dica Sritan grad” otvara se novo igralište za djecu

U sklopu programa „Sritna dica Sritan grad“ u srijedu 19.prosinca u 10.30 sati u parku Ratac u centru Supetra uz prigodnu svečanost otvorit će se igralište za djecu.

„Sritna dica Sritan grad“ program usmjeren na demografski rast i razvoj , Grad Supetar intenzivno provodi od početka ove godine u želji da svojoj djeci kao najosjetljivijem i najranjivijem segmentu otočne zajednice pruži sigurnost, ljubav i bezbrižno djetinjstvo. Igralište u parku Ratac  peto je dječje igralište na području grada  i njegovih naselja uređeno i opremljeno po najvišim standardima, a u prigodi njegova otvorenja Grad Supetar i službeno započinje s najavljenom kampanjom  ”Reci ne pušenju na dječjim igralištima”.

Upravo na dječjim igralištima nalazi se najviše opušaka koje bacaju odrasli pušači koji dolaze kao pratnja djeci, a ovom inicijativom  Supetar želi napraviti korak prema promjeni takvog ponašanja te dječja igrališta na javnim gradskim površinama proglasiti  oazama dobrovoljno oslobođenim od pušenja, duhanskog dima i opušaka. Temeljem gradske odluke o komunalnom redu na svim dječjim igralištima postavit će se ploče s pravilima ponašanja, a kampanja „Reci NE pušenju na dječjim igralištima“  nastavit će se  provoditi u vrtićima i školama.

Pridružite se našoj akciji i recite NE pušenju na dječjim igralištima! – poručuju iz Supetra.

Komentiraj