uvijek na mreži

Supetrani ugostili Turističke zajednice svih bračkih općina

Turističke zajednice predstavile programe i delicije s kojima dočekuju ovogodišnje turiste

 

Hrapačuša, fritule, but od bračke janjetine, škuta i mnogo drugih delicija, te predstavljanje programa koji će ovog ljeta organizirati pojedine općine, privukli su danas Supetrane i njihove goste.

Ugostili smo danas kolege iz drugih Turističkih zajednica otoka Brača koje imaju puno toga za reći – kazao nam je Ivan Cvitanić, organizator i direktor TZ Supetar.

Ono što je posebno istaknuo svakako je Svjetsko prvenstvo u branju maslina koje će se održati u Postirima, te Međunarodna utrka Uvati Vitar koje se održava od 20. do 21. svibnja u Sutivanu.

  • Predstavljene su danas ovdje i brojne bračke bračke delicije, a sve to ide u prilog činjenici da je Supetar zapravo ništa bez svih ostalih općina, jednako kao što je i Brač bez Supetra – zaključio je.

TZ Postira predstavila je čuvenu Hrapačušu kao i maslinovo ulje iz Postirske poljoprivredne zadruge.

  • Odlične su reakcije, ne možemo sve stići poslužiti. Ljudi uvijek vole okusiti našu Dolsku tortu Hrapačušu, a ne samo 16. kolovoza kad je Noć Hrapačuše – ispričala nam je direktorica ureda TZ Postira Ivana Jelinčić.
  • I ovog ljeta pripremamo jedinstvene manifestacije kakve postoje samo kod nas. Prije svega je to ”Potezanje Mrduje”, jedina međuotočna manifestacija na svijetu, a želimo predstaviti i 3. Kalaton, utrku među kalama koju ćemo održati u srpnju, a koju su pokrenuli naši volonteri. Mi smo se ove godine uključili kako bi sve podignuli na jedan značajniji nivo – rekla nam je Ana Grassi, direktorica TZ Milna.

Na rivi su se mogli probati i neki slani specijaliteti, a najveći je red bio ispred štanda restorana Tinel iz Nerežišća.

  • Spremili smo jelo ”Brač u Dalmaciji”, a to je but od bračke janjetine punjen škuton, šparogama i motan u panceti. Uz njega smo priredili i domaći kumpir sa aromatičnim biljem – opisao nam je kuhar Nikša Barač.

Na štandu Sutivana, osim informacija o biciklističkoj utrci ”Uvati vitar” doznali smo i što su sve pripremili za ovogodišnje ‘‘Stivansko lito”:

  • Promoviramo manifestaciju ”Klapa, ribar i žmul vina”, a tu će nastupiti renomirane klape Hrvatske kao i Jazz festival koji će se održati početkom kolovoza – kazala je Tončica Tonšić, direktorica TZ Sutivan i dodala kako će se i ove godine održati ”Island living” sajam svih otočkih OPG-ova.

I na njihovom su se štandu posjetitelji  mogli dobro zasladiti zahvaljujući konobi Bokuncin koja je priredila nekoliko različitih, bračkih torti.

Komentiraj