uvijek na mreži

Sutra počinje drugo polugodište – za neke od doma, za neke u klupama

Nakon 25 dana zimskoga odmora, sutra počinje novo obrazovno razdoblje za gotovo pola milijuna učenika. Kako je početkom tjedna izvijestio resorni ministar Radovan Fuchs, povratak na nastavu nije za sve učenike jednako organiziran.

Niži razredi osnovne škole i maturanti

Povratak u školske klupe planiran je samo za učenike od 1. do 4. razreda osnovne škole te učenike završnih razreda četverogodišnjih škola u cilju bolje i kvalitetnije pripreme za polaganje ispita državne mature. Za te su skupine učenika i dalje na snazi sve epidemiološke mjere i preporuke: nošenje zaštitnih maski za lice, socijalna distanca i sl.

Viši razredi osnovne škole i srednjoškolci izuzev maturanata

Učenici od 5. do 8. razreda osnovne škole te učenici od 1. do 3. razreda srednje škole nastavu bi trebali pratiti od kuće u realnome vremenu, kao i zadnjih tjedan i pol prošloga polugodišta. Neslužbeno se doznaje kako bi ovakav režim za Splitsko-dalmatinsku županiju za sada trebao trajati do 31. siječnja, a onda bi se i ove skupine učenika trebale pridružiti kolegama u školskim klupama. Razvoj situacije ovisit će o mišljenju epidemiologa.

Nastava od doma – ispiti u školi?

Podsjetimo, ravnatelji srednjih škola od resornog su ministarstva zatražili mogućnost da se u slučaju nastave na daljinu dulje od dva tjedna ispiti iz obaveznih predmeta državne mature (Hrvatski jezik, Engleski jezik i Matematika) te iz područja STEM-a provode uživo zbog, kako kažu, nevjerodostojnih rezultata ispita provedenih na daljinu. Ministarstvo takav zahtjev podržava i odobrava.

Komentiraj