uvijek na mreži

Sve je spremno za početak Svjetskih igara u Splitu – WMAG 2017

Splitski JJK Team Uragan je pred realizacijom još jednog velikog sportskog projekta koji je u zadnjih nekoliko godina potvrdio sportsku ali i turističku vrijednost za Grad Split. Ovaj vikend od 28.-30. srpnja na splitskim Gripama biti će održane šeste po redu “Svjetske igre borilačkih sportova” (WMAG 2017) na kojima se očekuje rekordan broj sportaša iz cijeloga svijeta.
Navedeni sportski događaj biti će održan pod pokroviteljstvom Predsjednice RH gđe Kolinde Grabar Kitarović i uz podršku Županije Splitsko-dalmatinske, Turističke zajednice Splitsko-dalmatinske županije i Grada Splita.
Vrlo zanimljiv i atraktivan koncept natjecanja u kojem kroz 3 dana se borci natječu u nekoliko borilačkih sportova poput jujitse, grapplinga, samba, karatea, itd., mamac je za publiku zbog atrakcije i sustava natjecanja a svakom borcu je imperativ kroz takav natjecateljski dril otići do kraja.
U sklopu ovogodišnjeg WMAG-a u subotu će biti održano službeno Svjetsko prvenstvo u combat jujitsi ispred “Svjetske combat jujitsu federacije” (CJJF) a u nedjelju “Open Sixt World Cup” u grapplingu, karateu, samoobrani, sambu i sportskoj jujitsi u sklopu Svjetske Genshinkan federacije. Iako su prijave još uvijek u tijeku, zasada je potvrđen rekordan broj natjecatelja iz cijeloga svijeta (osim domaćina Hrvatske, potvrđeni su natjecatelji iz Rusije, Ukrajine, Srbije, SAD-a, Paname, Kube, Nepala, Irana, Kazahstana, BiH, Mađarske, Njemačke, Španjolske, Francuske, Italije, Crne Gore, Slovačke, Poljske, Turkmenistana i Azerbajdžana) dok je ujedno zabilježeno i više novinarskih akreditacija iz inozemstva.
Od hrvatskih predstavnika, sudeći po rezultatima dosadašnjih godina, očekuje se borba za medalje posebice u grappling diviziji gdje su se dosada isticiali natjecatelji iz Zagreba (JJK Magnetsu i Ban Team Zagreb), splitski BJJ Alliance i Uragan, trogirski Underground Black Gym, dok ove godine ozbiljno treba računati na dubrovačke Gladijatore koji pretendiraju ići do kraja i boriti se za titulu najbolje ekipe/natjecatelja dok su lanjski primat imali ukrajinski i ruski borci koji su dominirali natjecanjem.
Po svim dosada zaprimljenim prijavama i organizacijskim aspektima, ovogodišnje WMAG natjecanje na Gripama biti će na visokom nivou dok je ulaz za sve posjetitelje slobodan.

Komentiraj