uvijek na mreži

TIHO ORLIĆ: Split je prepun talentiranih glazbenika, a na ovakvim se druženjima stvaraju novi projekti

Hrvatska glazbenija unija Split prošlog je mjeseca pokrenula druženja četvrtkom koja se organiziraju u caffe baru Bamby, pod nazivom HGU Split Music Club. Do sada su nastupili mnogi glazbenici poput HDD tria, JoseMary dua, Acoustic banga itd.

  • Svi mi iz predsjedništva HGU-a  Split smo organizatori ovih večeri, ali Tomislav Mrduljaš i ja smo se možda najviše angažirali u ovih nekoliko tjedana koliko postoji ovaj naš HGU Split Music Club – kazao nam je Tiho Orlić i dodao:

Ima dosta talentiranih glazbenika u Splitu pa smo smatrali da je upravo HGU dužan da okupi pod jednu „kapu“ takve glazbenike. Svaki četvrtak smo ovdje, druže se glazbenici, a onda se rađaju i nove ideje i projekti.

  • Tomislav Mrduljaš i ja smo se dogovorili vrlo lako, a ovo je već peti četvrtak kontinuiranih koncerata. U ovom sam poslu od 1979. godine, danas su drugačija vremena, a ja bi želio da se ovdje na neki način vrati klupska scena kakva je nekad bila – kazao nam je vlasnik Nikola Delić.

Tiho Orlić nam je otkrio još neke planove splitske podružnice Hrvatske glazbene unije.

  • Nećemo stati na ovome, u pripremi je vježbaona za sve naše članove koja se uređuje u Spaladium areni i koja je vrlo skoro gotova.  Vrlo temeljito smo pristupili uređenju, znači izolacija i uređenje, a sada nam stiže i vrhunska oprema. Bubanj je već stigao, vrhunski, Pearl Vision – otkrio nam je.
Komentiraj