Vjerujem da svi imate neki svoj recept za tijesto za pizzu, ali kod mene nikad dovoljno isprobavanja nečeg drugačijeg. Zato evo još jedan recept kojeg je osmislio slavni jamie Oliver.
Sastojci:
250g glatkog brašna + 250g oštrog brašna
prstohvat soli
1 suhi kvasac (7g) ili pola svježeg kvasca (oko 20g)
4 žlice ulja, preporuča se maslinovo ulje
1 žličica šećera
Priprema:
Umiješajte brašno i sol u jednoj zdjeli. U čaši tople vode umiješajte kvasac i šećer te ostavite otprilike 5 minuta da se kvasac digne. Zatim to ubacite u zdjelu s brašnom i soli, dodajte još 300ml vode i ulje te miješajte rukama dok ne dobijete savršeno glatko tijesto. Smjestite tijesto u veliku zdjelu, pospite ga brašnom i prekrijte zdjelu s krpom. Stavite zdjelu na toplo mjesto i čekajte otprilike sat vremena da se tijesto digne. Nakon što je prošlo sat vremena, izvadite tijesto i “gnječite” ga rukama kako biste izbacili zrak iz njega. Tijesto odmah možete iskoristiti ili ga umotati u foliju i staviti u hladnjak.