uvijek na mreži

Tina Bradarić: U našem ZOO Mallu psi degustiraju hranu!

Iako je završila modni dizajn, Splićanka Tina Bradarić vlasnica je trgovine hranom i opremom za životinje ZOO Mall, a s kućnim ljubimcima je u ljubavi od malena.

  • Moja ljubav prema životinjama je počela valjda iste godine kad sam i rođena kazuje nam mlada poduzetnica.
    Kao dijete sam skupljala sve što je bilo živo, što bi našla na ulici, sve sam donosila doma, a mama je šizila. Na kraju nije samo popustila mojoj želji da imam ljubimca već danas cijela familija obožava životinje. Trenutno imamo četiri psa, od toga 3 udomljena. Mislim da se ta ljubav rodila kod bake na selu jer sam kao dijete obožavala tamo provoditi školske praznike. Baka i dida su imali krave, koze, praščiće, koke, mace, pse, a ono čega se najviše sjećam je koliko se tada radilo oko njih. Od jutra do mraka. Naši stari su jako poštovali svoje životinje od kojih su živjeli. Bili su vrlo dobar primjer budućim naraštajima. Takav sklad nam je danas jako potreban.

Po čemu je Zoo Mall specifičan?

Danas je tržište ogromno i svakog dana postaje sve veće, a u moru brendova ponekad je teško izabrati ono najbolje. Najvažnija smjernica kojom se vodimo i prema čemu težimo je zdravlje ljubimaca. Ono počinje u zdjelici stoga jako pazimo na odabir asortimana prvenstveno hrane za kućne ljubimce. Na našim policama mogu se naći najbolji svjetski brendovi poput Pro Plana, Hillsa, Royal Canina, te nešto “modernijih” linija low grain i grain free hrana sa visokim udjelom različitog mesa, ribe, povrća i voća poput Orijena i Acane, Fish for dogs-a, Belcanda i drugih pa sve do sirove zamrzute mesne hrane Barf-a. Također imamo i veterinarsku ljekarnu sa odličnim veterinarsko-medicinskim programom koju vodi naša dr.med.vet Ivana i koja vrlo rado savjetuje sve naše kupce.
Svakom kupcu pristupamo individualno uzimajući u obzir njegove želje i mogućnosti, te potrebe njegovog ljubimca. S mnogim kupcima smo postali i prijatelji. Psići koji sa svojim vlasnicima dolaze u shopping uvijek imaju ponuđenu zdjelicu sa vodom i tri zdjelice različitih vrsta hrane za degustaciju.

S kakvim se problemima u Splitu susreću oni koji imaju kućne ljubimce?

Prije svega, parkovi za pse se mogu nabrojati na prste jedne ruke. Također, veliki su problem neodgovorni pojedinci koji ne počiste za svojim ljubimcima. Zbog takvih i mi odgovorni doživljavamo negodovanja i uvrede nezadovoljnih građana. Problem su i vlasnici koji ne drže svoje pse pod nadzorom, a koji ulaze u okršaje s ostalim psima. Nažalost, sve učestaliji problem su i trovanja pasa i mačaka. Upravo ovih dan su zabilježena dva slučaja u Splitu, oba na Marjanu gdje su psi otrovani nervnim otrovom vrlo opasnim za djecu. 
Svi problemi koje sam spomenula su lako rješivi – više ograđenih površina za pse, visoke novčane kazne za neodgovorne vlasnike i stroge kazne za trovače. Možda najveći problem grada su slobodnoživuće mačke, tj. njihovo nekontrolirano razmožavanje. Taj problem pokušavaju riješiti brojni volonteri koji se financiraju donacijama građana. No bez konkretne pomoći Grada, bar u vidu financiranja, teško će se situacija bitnije popraviti. Nemamo čak ni gradski azil.

Ipak, vjerujete u bolju organiziranost života sa životinjama?

  • Naravno. Ne odustajem od borbe za taj cilj. Volim svoj posao jer je često i volonterske naravi koliko god to u kontekstu trgovine smiješno zvučalo. Uvijek se uspije odraditi, popratiti ili organizirati nekakva akcija za pomoć potrebitim životinjicama i u tome baš volimo sudjelovati. Kao što sam rekla, danas nam je više nego ikad potreban skladan suživot s prirodom i životinjama.
Komentiraj