uvijek na mreži

Tomislav Bralić i Klapa Intrade objavili su novi album

Prošle su četiri godine od zadnjeg studijskog albuma. Novi je značajnog naslova "Bilo je i vrime"

Spotom koji su nedavno objavili “Ne mogu jubav krit” najavili su novi album “Bilo je i vrime” koji je danas i objavljen. Album sadrži čak 14 pjesama među kojima su hitovi poput “Lipe oči”, “Ne mogu te prestat jubit” i “Ferma bi vrime”.

NASLOVNICA ALBUMAZanimljivost oko novog albuma je sama naslovnica albuma. Naime jednom prigodom kada je Tomislav Bralić otišao u Narodni muzej grada Zadra pažnju mu je privukla fotografija iz 1963. godine naziva “Portret djevojčice”. To je čuvena fotografija legendarnog zadarskog fotografa Ante Brkana koji se smatra tvorcem zadarske škole fotografije i zbog čega je jedan od simbola grada Zadra. Poznat je i po tome što je fotografijama popratio stradanje Zadra u II. svjetskom ratu i njegovu poslijeratnu izgradnju. Zbog toga je klapa odlučila da je baš taj portret ono što žele na naslovnici i tim činom su još jednom iskazali svoje emocije prema voljenom Zadru.
Iako su prošle četiri godine od zadnjeg studijskog albuma “Cviće”, ova klapa je cijelo vrijeme bila aktivna. Samo godinu dana poslije izdali su kompilaciju “Best of – 30 godina”, povodom njihovih 30 godina rada koja se i sada odlično prodaje. Nakon sjajnog koncerta u Areni Pula u tom jedinstvenom ambijentu klapa je odlučila objaviti početkom 2018. godine album sa koncerta sa poklon DVD-om.

Cijelo vrijeme su održavali koncerte, izbacivali singlove i osvajali nagrade na festivalima. S obzirom na sve što su napravili osjetili su da je sada idealan trenutak za novi album
-Već dugo čekam i mogu reći eto “Bilo je i vrime”, nakon četri godine opet imamo novi album. Zahvalio bi svim autorima, aranžerima i suradnicima. Veseli me sto opet imamo album koji će se pjevati i slušati. Uživajte svi u novom albumu i hvala svima koji nas prate i podržavaju – izjavio je Tomislav Bralić.

Na ovom albumu klapa je ostvarila brojne suradnje između ostalog i s autorom njihovih brojnih hitova Vinkom Barčotom. Svoju uspješnu suradnju potvrdili su sa čak pet pjesama sa novog albuma: “Ti, samo ti”, “Sve na svitu”, “Ne mogu te prestat jubit”, “Lipe oči” i aktualna “Ne mogu jubav krit”.

Još jedan autor s kojim su često surađivali, Nenad Ninčević je autor dvije pjesme sa albuma: “Sve dok bura dere” i naslovne pjesme albuma “Bilo je i vrime”. S poznatim aranžerom Remi Kazinotom ostvarili su suradnju na pjesmama “Ti, samo ti”, “Lipe oči”, “Sve dok bura dere” i “Uzorita”. S obzirom na provjerenu kvalitetu ovih suradnji ne sumnjamo da će album oduševiti publiku.

Bitno je naglasiti zanimljive suradnje klape s drugim izvođačima na zadnje tri pjesme s albuma. Rockatansky band i Tomislav Bralić snimili su pjesmu “Otvorena vrata”, s legendarnim glazbenikom Tedijem Spalatom snimljen je hit “Sve dok bura dere”, a s neponovljivim Mladenom Grdovićem snimljena je pjesma “Uzorita”.

Koliko je ova klapa radišna, pokazuje i to da uz novi album i spot pripremaju i koncerte u tri arene: zagrebačkoj areni 1. prosinca, splitskoj areni Spaladium 7.prosinca i ljubljanskoj areni Stožice 1. veljače 2019. Klapa je svojim dugogodišnjim predanim radom potvrdila status jedne od najvećih klapa u povijesti hrvatske glazbe.

Komentiraj