uvijek na mreži

Tonći Blažević: Špekulacije o Juri Šundovu kao mogućem predsjedniku GV-a dolaze iz HGS-a

Blažević kaže kako su Keruma stisli stvarni sponzori pa je zato je danas pomirljiv. Tvrdi kako splitski HSLS koji je u GV ušao na koalicijskoj listi s HDZ-om i HSS-om ne želi HGS za partnere

Predsjednik splitskog HSLS-a Tonći Blažević opet će sjediti u Gradskom vijeću Splita nakon što je mandat osigurao na zajedničkoj listi sa HDZ-om i HSS-om. Danas su se oglasili priopćenjem u kojem između ostalog stoji:

”…Projekti, ideje i viđenja razvoja Grada koje je u prethodnom razdoblju iznosio HSLS Split ugrađeni su u program novog Gradonačelnika što je i dovelo do podrške HSLS Split kolegi Andri Krstuloviću Opari.

Predsjedništvo splitskog HSLS-a je jednoglasno zaključilo da suradnja s HGS-om u Gradskom vijeću Splita ne bi donijela pomak u kvaliteti življenja građanki i građana Splita. Uz razumijevanje situacije u Splitu i potrebu funkcioniranja gradske uprave, HSLS Split jednostavno kazano, sebe ne vidi u suradnji s opcijom koju predstavlja Željko Kerum.

HSLS Split neće sudjelovati u mogućem formiranju većine s HGS…”

Upitali smo predsjednika splitskog HSLS-a Tonća Blaževića kako komentira špekulacije kako bi se u mogućoj koaliciji HDZ-a i HGS-a Jure Šundov našao u ulozi predsjednika GV-a. Blažević nam je kazao:

– Keruma su stisli stvarni sponzori jer žele uz vlast računajući na svoje poslove. Zato je on danas pomirljiv. Cijedili su Milanovića 3,5 godine i makli su se kad se vlast promijenila. Tko misli da taj način provođenja politike može držati pod kontrolom grdno se vara. Mi smo mali partner u koaliciji, no kolege znaju odavno naš stav i on se neće mijenjati zbog našeg dubokog uvjerenja, potkrijepljenog praćenjem vođenja Grada u zadnjih 8 godina. Šanse za kvalitetniji život svih nas u Splitu u suradnji s HGS-om mogu se mjeriti malim postotcima. Išlo bi se naprijed, ali presporo u odnosu na moguću suradnju s drugim političkim opcijama. Pogledajte samo gdje završio splitski SDP nakon duge ljubavi s HGS-om – kazao je za Dalmacijaonline Tonći Blažević.

Komentiraj