uvijek na mreži

U petak starta 73.VIŠKA REGATA “jedna i jedina”

73. Viška regata u organizaciji J.K. LABUD i ove godine privlači jedriličare iz cijele Europe. Regatni ured za prijave otvoren od srijede 18. listopada u 9 sati uz radno vrijeme svaki dan do 19.30 sati, a on-line je već prijavljeno blizu 120 posada. Osim hrvatskih, već su stigle prijave, slovačkih, malteških, britanskih, švedskih, čeških, slovenskih, austrijskih, njemačkih i crnogorskih posada, a svoj su dolazak najavili su i talijani. Na startu prve etape SPLIT – VIS u ovaj petak 20.listopada, očekuje se preko 150 jedrilica i oko 1000 jedriličara.
Uzrok velikog interesa za sudjelovanjem dobra vremenska prognoza sa suhim vremenom i dosta vjetra, ali i organizacijska novost koja je uvedena prošle godine i koja se odnosi na razvrstavanje krstaša prema kojoj će Regatni odbor u skladu s pristiglim prijavama razdijeliti krstaše razreda Open na podrazred racing (regatnih) i cruising (navigacijskih) krstaša vrijedi i za ovo izdanje “Viške. Ovim se daje mogućnost jedrilicama koje nemaju vrhunsko jedrilje da budu pobjednici u okviru svojih skupina. Višegodišnjem partneru regate ULTRA BENETEAU yacht charteru od ove godine se kao partner Viške regate pridružio i JL STORE koji će na dar najbržim skiperima darovati sat Strumento Marino Regatta Vip,a ujedno će i svaka prijavljena posada na dar dobiti poklon paket s praktičnim sitnicama koje olakšavaju svakodnevno guštanje u moru i vjetru.
Za posade s jedrilica koje će biti vezane na plutačama ili na sidru i ove godine je osiguran besplatan prijevoz s “kraja” i na” kraj” s 2 dvije pasare, koje će do 24 h biti u stalnom transferu.
Višani će na svoje doći u subotu, uživajući u regati u Viškoj vali, ali i mnogim drugim zabavnim programima koje su Grad Vis i turistička zajednica pripremili za natjecatelje, goste i mještane Visa. U nedjelju u 9 sati predviđen je start druge etape na realiciji VIS – SPLIT, a pobjednik se na velikom mulu ACI-ja očekuje već nešto iza 12 sati.

 

DODATNE INFORMACIJE – OPEN RACING I CRUSING podrazredi:
Podskupinu OPEN Cruising ili navigacijsku skupinu činit će jedrilice koje imaju samo jedno prednje jedro na namotavanje i samo jedan spinnaker ili gennaker, a jedra im nisu izrađena od laminata, već je kao materijal korišteno tkanje ( materijali kao što je Dacron i slična).
DODATNE NFORMACIJE – DOGAĐANJA U VISU :
Ako sve bude prema planu u petak u 19 sati započet će 6. Otvoreno prvenstvo Visa u sporom pušenju kubanskih cigara u organizaciji cigar kluba MAREVA iz Splita. Domaćin natjecanja kao i prošlih godina trebao bi biti prostor caffea “BEJBI”. Subota u Visu starta  “Regatom u Viškom portu”, koja uvijek privlači mnoštvo gledatelja zbog svoje atraktivnosti. Istoga dana će se na “kraju” odvijati hrpa zanimljivih događanja. Dan se nastavlja domjencima i degustacijama u organizaciji Turističke zajednice Visa i grada Visa, počevši od obilježavanja manifestacije Dani kruha, dani plodova zemlje, za koje brinu učenici O.Š. VIS, (prigodna prodaja kruha i kolača), a nastavlja se dodjelom pokala pobjednicima regate u Viškom portu. Ova događanja upotpunit će prateća prodaja autohtonih viških sorti vina, rakija i likera te ostalih viških specijaliteta u organizaciji Udruge Butiga.

 

Komentiraj