uvijek na mreži

U Skradinu ovog vikenda brdska utrka, prijavljeno 180 automobila

SKRADIN – Skradin je i ove godine domaćin hrvatskog međunarodnog brdskog automobilističkog natjecanja. Startom međunarodne brdske utrke „16. Nagrada grada Skradina 2022.“  u subotu, 4. lipnja u 11,30 te u nedjelju, 5. lipnja s početkom u 10 sati nastavlja se automobilistička sezona na brdskim stazama Prvenstva Hrvatske. Ove godine vozi se prvenstvo Hrvatske i Slovenije te otvoreno međunarodno natjecanje.

  • Prijavljeno je 180 automobila, od čega 20 formula, a svoje prijave poslali su i najpoznatiji vozači brdskih autoutrka, kao što su talijanski vozači Simone Faggioli i Christian Merli, doznajemo od organizatora Roberta Podruga, predsjednika AK „Mihovil“ Šibenik.

Inače, skradinska staza slovi kao jedna od najljepših staza u Hrvatskoj. Na ovoj utrci u svojim su kategorijama pobjeđivali Dejan Dimitrijević (Seat Leon R32T), Istvan KaveczDomagoj Pereković ( Mitsubishi Lancer Evo IX), Laszlo SzaszMario Jurišić (Opel Vectra STW 2.0), Filip Križanić-Bijelić (Mitsubishi Lancer Evo VIII), Saša Radola (Honda Civic TypeR), Duško Banjeglav (Peugeot 106 GTI 1.6), Mladen Sigurnjak (VW Golf I Gti 1.8) i dr. Rekord staze držali su Domagoj Pereković i Siniša Krainc. Nagrada se boduje u konkurenciji državnih prvenstava Hrvatske i Bosne i Hercegovine, te Kupa Bnih i Prvenstva Regije Jug HAKS-a.[1] i dr.

Tijekom vikenda (subota treninzi, nedjelja utrke) vremenska prognoza je izuzetno dobra, a samim time i uvjeti na samoj stazi dugoj 3.387 metara, što će rezultirati obaranjem starih rekorda kako u klasama tako i generalnom poretku Kategorije I. (Lj.J.)

Komentiraj