U Solin stižu Hajduk, Dinamo i Maribor  

Prije nešto više od godinu prerano je svoj klub, svoju obitelj i svoj Grad Solin zauvijek napustio Petar Kalinić – Klija, igračka i trenerska legenda NK Solin. Za sve što je dao klubu odlučili smo se njemu u čast organizirati turnir i prvo izdanje memorijalnog turnira „Petar Kalinić Klija – Solin 2017” nam je pred vratima – ovim riječima konferenciju za medije otvorio je Ante Boban, direktor omladinske škole NK Solin koja nosi naziv po još jednoj legendi solinskog nogometa „Tonču Bobanu – Bebiju”.
Konferenciji za medije nazočili su u ime domaćina direktor omladinske škole Ante Boban, trener početnika u NK Solin i sin legendarnog Klije – Kajo Kalinić i tajnik omladinske škole Pavle Marinković. Predstavio je potom Kajo Kalinić, ujedno i glavni organizator turnira, sve sudionike.
– Obećao sam ocu da će se njemu u čast održavati jedan ovakav turnir i veseli me što smo uspjeli u tome. Za prvu godinu cilj nam je bio kvaliteta, a ne kvantitet pa smo tako dogovorili sudjelovanje dva najveća hrvatska kluba, Hajduk i Dinamo te nam iz susjedne Slovenije stiže njihov nacionalni prvak i sudionik ovogodišnje Lige Prvaka Maribor. Turnir je U-16 kategorije što znači da je namijenjen kadetima i to 2002.godišta – kazao je Kalinić.
Raspored turnira: Subota, 16.12. –  11 sati HNK HAJDUK – NK MARIBOR, 13 sati NK SOLIN – GNK DINAMO. Nedjelja, 17.12. – 11 sati utakmica za treće mjesto, 13 sati finale.
Facebook Comments