uvijek na mreži

U Srbiji dovršili snimanje serije o Jovanki Broz

Nakon uspjeha serije Porodica koja govori o posljednjih 48 sati na slobodi bivšeg predsjednika Srbije Slobodana Miloševića, u Srbiji je dovršeno snimanje još jednog povijesnog serijala. Ovoga puta na ekrane stiže igrano-dokumentarna serija „Jovanka Broz i tajne službe“. Uloga Jovanke Broz povjerena je glumici Snežani Savić koju naša publika pamti iz serije Bolji život.

Igrano-dokumentarna serija “Jovanka Broz i tajne službe” prati najvažnije događaje iz života Jovanke Budisavljević, kasnije Broz, od dolaska u Beli dvor, udaje, do nesporazuma, sukoba, optužbi, razdvajanja od Tita, potpune izolacije i života u nehumanim uvjetima.

Koliko god bila prisutna u javnosti tijekom skoro 30 godina, život Jovanke Broz je uvijek bio pod velom tajne, ali od 1980. godine ona se potpuno povukla i o njenom životu se gotovo ništa nije znalo.

Glumica Snežana Savić, naglašava kako je je to upravo jedan od ključnih razloga zašto je Jovanka toliko intrigantna kao ličnost.

„Ona je sama došla do te spoznaje da se treba povući i da treba živjeti u samoizolaciji jer je shvatila da je tako najbolje za nju. No, do kraja života je ostala odana Titu i toj njihovoj ljubavi. Vrlo odana i vjerna iako postoje priče, a i ona sama govori o tome, da su joj namjestili, da su je Dolanc i Ljubičić izdali i odvojili od Tita u godinama kada je on već bio dosta star“, dodaje glumica.

Fascinantno je i to kako ga ona do kraja brani i koliko žena koja voli može praštati. U jednoj sceni, ona sa svojom sestrom Nadom, s kojom je provela posljednje godine života, ne prihvaća sestrin stav da je možda Tito mogao više da se zauzme za nju, već tvrdi da je morao da se razdvoji od nje.

Komentiraj