uvijek na mreži

U subotu filmski maraton na HTV3, a prvi je posvećen Ivi Gregureviću!

Hrvatska radiotelevizija (HRT) na svom Trećem programu (HRT-HTV3) od 12. siječnja, 2019. godine počinje s filmskim maratonima subotom ‘Od sumraka do zore‘. Maraton otvara emisija ‘Kokice’ u 18.00 sati, a zatim slijedi niz filmskih naslova koji su isprepleteni emisijom Posebni dodaci, u kojoj će gostovati filmski kritičari, redatelji, glumci i filmski stručnjaci.
Prvi filmski maraton subotom posvećen je Ivi Gregureviću, a maraton počinje s emisijom Kokice u 18.00 sati. Slijede dvije filmske domaće poslastice, u 18.25 sati ‘Tri muškarca Melite Žganjer’, zatim brkov‘Što je muškarac bez brkova’, nakon čega slijedi prvi dio emisije ‘Posebni dodaci’. U 22.20 sati na programu je ‘Što je Iva snimila 21. listopada, 2013.’, a potom se program vraća u studio Posebnih dodataka.

Iza ponoći film ‘Ćaća’ uvodi nas u treći dio emisije Posebni dodaci, a maraton se do ranih jutarnjih sati nastavlja filmovima ‘Metastaze’ i ‘Kad mrtvi zapjevaju’.
Dean Šoša, filmski urednik ostavlja za iznenađenje izbor gostiju, no otkriva nam što nas čeka:
– U prvom filmskom maratonu i prvim maratonskim Posebnim dodacima, o Ivi Gregureviću će govoriti dvije postave gostiju- u jednoj su naši ugledni filmolozi i kritičari, a u drugoj redatelji čije je filmove obilježio. Najviše će, vjerujemo, ipak govoriti filmovi koje-dobrim dijelom zahvaljujući Gregureviću, možemo stalno gledati iznova.
 Izvor: HRT

Komentiraj