uvijek na mreži

Umrla glumica Vera Zima

Vera Zima,zagrebačka glumica koja je ostvarila brojne filmske, kazališne i televizijske uloge, preminula je u subotu u Zagrebu u 68. godini života.

Na Akademiji je diplomirala1976. godine. Godinu dana kasnije zapažena je u filmu Mećava redatelja Antuna Vrdoljaka. UMećavi kojem je glumila s Ivom Gregurevićem, Vinkom Kraljevićem, Slobodanom Perovićem i Fabijanom Šovagovićem…

Među brojnim ulogama i likovima koje je utjelovila, Zima će ostati upamćena i kao Ruža Kosmički iz omiljene serije ”Odmori se, zaslužio si”.Dirljivu poruku napisala je glumica Dora Lipovčan koja se prisjetila da je Zima bila jedna od prvih partnerica pred kamerom.

”Naučila me tad brdo trikova koje koristim i danas, a kasnije sam imala sreću još puno vremena provesti s njom po setovima… Ako si imao nju u ekipi znao si da nemaš šanse imati loš dan, čak i ako ga ona ima, nitko to nikad nije osjetio.

Živjela je da uveseljava i pomiruje suprotstavljene energije oko sebe… Falit će jako, jako… Sretno putuj, draga, i hvala ti na svakom osmijehu podrške koje si tako nesebično dijelila baš onda kad je trebalo”, napisala je Lipovčan.

Komentiraj