uvijek na mreži

Uoči Cedevite na rasporedu je učenje matematike

Prvi derbi u drugom dijelu sezone je pred “Žutima”, u nedjelju od 17.30 sati gostuju kod Cedevite (HTV). Split nije imao vremena za bilo kakav odmor, u četvrtak je momčad Vladimira Anzulovića igrala tešku utakmicu protiv MZT-a, a već u subotu krenula prema Zagrebu.
– Nakon dosta dobre utakmice s MZT-om na Gripama nemamo puno vremena za žaljenje zbog tog poraza. Čeka nas Cedevita koja još uvijek igra na tri fronta. Nije ni njima jednostavno, ali imaju tu širinu kojom pokrivaju nedostatak igrača iz prve ekipe u domaćem prvenstvu. Obnovili su roster dolaskom Vladovića, a vratio se i mladi Popić. Sigurno će im se i netko iz prve ekipe priključiti. Naš glavni zadatak će biti vraćanje mentalne i fizičke svježine, jer teško se vratiti nakon onakve utakmice u kojoj smo imali pobjedu u svojim rukama. No, nije nam prvi put da smo u takvoj situaciji. Igrači se bore, ne mogu im tu baš ništa zamjeriti. Da je samo malo više koncentracije imali bismo koju pobjedu više na zalihi – smatra Splitov trener Vladimir Anzulović.
Split je trenutno na deset igrača u rosteru.
– Nije nam bilo lako dosad, a pogotovo nam neće biti u sadašnjoj situaciji u kakvoj se nalazimo. Neki mi govore da bih trebao to češće isticati, ali ne fali nam nitko, imamo to što imamo. Uz ispravke nekih grešaka kakve su se događale u utakmici s MZT-om smatram da možemo parirati Cedeviti. Vrlo važan će biti energetski dio. Mlada su i agresivna ekipa, ako ne odgovorimo na to bit ćemo u problemu – rekao je Anzulović.
U posljednje vrijeme značajniju minutažu dobivaju mlađi igrači, koji daju sve od sebe na svim poljima. Primjerice, Lovre Runjić, maturant, na putovanja nosi knjige, boravak u autobusu koristi za učenje.
– Matematika je na rasporedu do Zagreba – kazuje nam Lovre.
Mate Kalajžić, 20-godišnjak s bremenom jednog od oslonaca momčadi, još uvijek je među mlađima u ekipi i ima svoj dio zaduženja kad se ide na putovanja.
– Tako je to kad kao mlad uđeš u prvu ekipu, svi vi zaboravite koliko mi je godina – smije se Mate s kojim se prisjetili njegovog premijernog nastupa u seniorima kada je za Omiš, pod vodstvom Borisa Marušića, nastupio s 14 i pol godina i zabio 7 poena.
– Davno je to bilo. A vidi me sad – veseo je popularni “Maćun”.
Inače, kao i uvijek, svoje jastuke za ugodan put ponijeli su duo Mauro Veljačić i Tomislav Gabrić, a Josip Jukić, modni guru “Žutih” što se tiče “patika” prezentirao je još jedne “jordanice”, ovaj put smeđe… Odlični su ti “žuti” momci, s njima je uvijek veselo i zanimljivo, a na parketu uvijek ostave svoje srce. I kad ide i kad ne ide…

Komentiraj