uvijek na mreži

Utvrđena lista učenika, studenata i postdiplomaca kojima su dodijeljene stipendije i naknade dijela troškova školarine

Grad Split je utvrdio konačne liste učenika i studenata kojima su dodijeljene stipendije temeljem izuzetnog uspjeha u školovanju, odnosno učenicima i studentima sportašima u školskoj 2017./2018. godini.

Riječ je o ukupno 173 učenika i studenta te 4 dobitnika naknade dijela troškova školarine poslijediplomskih studija. Od toga je osam učenika i pet studenata dobilo „sportske stipendije“. 
Važno je naglasiti da će Grad Split će za školsku/akademsku 2017./2018. godinu dodijeliti 10 učeničkih i 50 studentskih stipendija više od planiranog budući da je u proračunu Grada Splita za 2018.godinu  osigurano značajno više sredstava za stipendiranje učenika i studenata izuzetnog uspjeha u školovanju, a radi poticanja pozitivnih demografskih trendova, razmotrena je i prihvaćena mogućnost dodjele stipendija svim kandidatima koji ispunjavaju uvjete. 
Rezultati Natječaja su objavljeni na web stranici Grada Splita: http://www.split.hr/Default.aspx?sec=655 . 
Svečana dodjela stipendija učenicima i studentima kao i naknada dijela troškova školarine studentima poslijediplomskih studija te potpisivanje ugovora o stipendiranju/dodjeli naknade održat će se u četvrtak, 8. veljače 2018. godine. 
U ovogodišnjem proračunu Grad je prvi put planirao sredstva za sufinanciranje dijela putnih troškova studentima iz programa Erasmus + studija u akademskoj godini 2018./19. Za tu je namjenu osigurano 100.000,00 kuna, a javni poziv studentima će biti objavljen krajem svibnja.

Komentiraj