uvijek na mreži

Večerašnje utakmice počinju u 19.11 i 19.50 sati!

Obje splitske ekipe u polufinalu Europskog prvenstva u košarci 3x3!

 

Sa najljepše basket arene na svijetu, koja ovih dana dominira splitskom Rivom,  stižu nam odlične vijesti – obje ekipe Sveučilišta u Splitu plasirale su se u polufinale Europskog sveučilišnog prvenstva u košarci 3×3 te će večeras pokušati osnažiti splitske šanse za povratkom zlata u svoje ruke. Sudbina kao da odavno to znala pa i simbolika vremena utakmica govori svoje – naime, ekipa Sveučilište u Splitu 1 igrat će protiv Sveučilišta iz St. Petersburga u 19.11 sati, dok će ekipa Sveučilište u Splitu 2 igrati protiv Univerziteta iz Kragujevca u 19.50 sati.

„Kroz cijelo trajanje turnira, naši su momci pokazali veliko srce i predanost, a bodrenja s tribina nije nedostajalo, zbog čega se s uzbuđenjem iščekuju večerašnja polufinala te konačno – finala – na kojima se nadamo vidjeti prepune tribine i atmosferu koju samo Split može napraviti – za svoje studente i svoju mladost“ – poručio je predsjednik Splitskog sveučilišnog sportskog saveza, Toni Gamulin.

Inače, zanimljivost je da su od tri do sada održana Europska sveučilišna prvenstva u košarci 3×3 u finalu svaki put bile ekipe Sveučilišta u Splitu i Univerziteta u Kragujevcu. Rezultat međusobnih susreta u finalima trenutno ide u ruke kragujevčana, koji su slavili 2016. i 2015. godine, dok su Splićani slavili 2013. godine, a kroz taj je rivalitet s vremenom stvoreno jedno veliko sportsko prijateljstvo na i izvan terena. Upravo je zbog toga plasman dvaju splitskih ekipa u polufinale značajan jer su udvostručene šanse za pobjedom nad aktualnim prvakom, izjednačenje međusobnih titula te zlato na domaćem terenu – nasred Rive.

Na ovom prvenstvu koje se odvija paralelno s Europskim sveučilišnim prvenstvom u sportskom penjanju te onom u odbojci na pijesku, nastupaju  23 muške ekipe, a za ekipu Sveučilište u Splitu 1 igraju Ivan Rašetina, Bože Radoš, Domagoj Kanaet te Dino Šipić, dok za Sveučilište u Splitu 2 nastupaju Luka Petrašić, Lovre Špralja, Stanko Kujundžić i Ante Markoč.

Svi oni koji će biti spriječeni doći navijati na Rivu, imat će priliku pratiti prijenos uživo putem službene Facebook stranice „EUSA Split 2017“ od 18.45 sati. Prijenos utakmica omogućuje Dalmacijaonline.

Naravno, splitske ekipe kroz cijelo trajanje turnira uživaju bezrezervnu podršku svojeg Izbornika Dene, koji im je održao prigodni motivacijski govor po plasmanu u finale, koji možete vidjeti ovdje: https://youtu.be/tnPei-0pi0k

 

Komentiraj